ΒΙΝΤΕΟ: Ο Εθνικός σκόραρε δις στην εστία του και έστειλε την Ομόνοια στην κορυφή

Επαγγελματική νίκη επί του Εθνικού Άχνας πέτυχε η Ομόνοια στο ΓΣΠ, με σκορ 2-0 και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον Απόλλωνα. 

Οι πράσινοι, άνοιξαν νωρίς το σκορ, με αυτογκόλ του Ντέιβινσον στο 14', ενώ το δεύτερο γκολ ήταν και πάλι αυτογκόλ, από τον Ζάκπα, στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το προφίλ του αγώνα:

Με το εναρκτήριο σφύριγμα του Νικόλα Νεοκλέους, η Ομόνοια ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και έβαλε πίεση στον Εθνικό, για να πετύχει το πρώτο της γκολ.

Στο 14', μετά από κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφθασε στα πόδια του Ζόρντι Γκόμεθ, ο οποίος έκανε τη μπαλιά στην περιοχή του Εθνικού και ο Ντέιβινσον έβαλε την προβολή, με αποτέλεσμα να κρεμάσει τον τερματοφύλακά του Μπογκατίνοφ, για το 1-0.

Mετά το γκολ της, η Ομόνοια έριξε ταχύτητα και προσπάθησε να κλείσει καλά τους χώρους στον Εθνικό και να βρει γκολ στις αντεπιθέσεις. 

Από την άλλη, η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους, πέραν από μια εκτέλεση φάουλ του Χριστοφή, δεν απείλησε καθόλου την εστία του Φαμπιάνο και ως εκ τούτου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους πράσινους να προηγούνται με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το θέαμα συνέχισε να μην είναι καλό, με την Ομόνοια να χάνει μια ευκαιρία στο 47' σε σουτ του Μποτεάκ, το οποίο απέκρουσε ο Μπογκατίνοφ. 

Η Ομόνοια κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ, στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, με αυτογκολ του Ζάκπα. Ο Ζόρντι Γκόμεθ ήταν αυτός που εκτέλεσε φάουλ και ο παίκτης του Εθνικού μπήκε στην πορεία της μπάλας, στέλνοντας την στα δίκτυα της ομάδας του.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο, Γκόμες, Γκόμεθ, Παπουλής, Τζιωνής (78′ Τιάγκο), Μποτεάκ (78′ Λοΐζου), Ασάντε (78′ Τσέποβιτς).

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Κυπριανού, Περατικός, Σάβιτς, Ντεϊβίσον (87′ Ντόλεζαλ), Μιγκελίτο, Χουντόμπιακ, Χριστοφή, Κουμής, Κοστόφσκι (60′ Ζαγκπά), Μ. Ηλία.

Δειτε Επισης

Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο
Ονειρικό ντεμπούτο με γκολ στη Serie A για τον Ζανό Σάββα
Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα ο Κίσσας-Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα (pics)
Συνεχάρη τον Σα Πίντο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Λουίς Φίγκο
Σα Πίντο: Έχουμε μία θέση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ
Στην έξοδο από τον ΑΠΟΕΛ ο Σα Πίντο-Εξετάζεται η περίπτωση Γκαγιέγο
Έσβησε οπαδός καθώς παρακολουθούσε το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ έξω από την Αρένα
Ο αποχαιρετισμός του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο-«Παίκτης μεγάλης ικανότητας σε ποιότητα όσο και ηγεσία»