Όταν η ποδοσφαιρική μαγεία των Χριστουγέννων διέκοψε το Τσέλσι-Τσάρλτον

Χριστούγεννα του 1937 και η ποδοσφαιρική Αγγλία βρίσκεται στα γήπεδα, ένεκα της Boxing Day. Η Τσέλσι φιλοξενεί την Τσάρλτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όμως σιγά-σιγά ένα πυκνό στρώμα ομίχλης αρχίζει να κάνει την ορατότητα όλο και πιο δύσκολη. Καθώς κυλούσε ο χρόνος και με το σκορ στο 1-1, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Σαμ Μπάρτραμ, δεν έβλεπε… τίποτα κοντά στην εστία του. Στην πραγματικότητα, η ομίχλη είχε σκεπάσει βαριά το γήπεδο και δεν έβλεπε κανέναν μπροστά του.

Ο τερματοφύλακας της Τσάρλτον, Σαμ Μπάρτραμ μόλις και μετά βίας μπορεί να διακρίνει πια κάποιες σκιές. Την συνέχεια της ιστορίας του, την διηγείται στην αυτοβιογραφία του που έγινε best seller.

«Σύντομα μετά το πρώτο σφύριγμα, η ομίχλη άρχισε να πυκνώνει γρήγορα και στο τέλος άρχισε να ταξιδεύει προς την εστία που υπερασπιζόμουν. Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, όμως καθώς η ορατότητα άρχισε να γίνεται λίγο πιο καθαρή, έδωσε εντολή να ξεκινήσει και πάλι. Η ομάδα ήταν τότε στα καλύτερα της, όμως άρχισα να διακρίνω όλο και λιγότερες φιγούρες κοντά μου, καθώς βρισκόμασταν συνεχώς στην επίθεση».

Εκτός από τις φιγούρες άρχισαν να γίνονται λιγότεροι όμως και οι θόρυβοι. Ο Μπάρτραμ όμως παρέμεινε στην εστία του, πάντα σε εγρήγορση μη τυχόν και προκύψει κάποια ξαφνική αντεπίθεση που θα τον βρει απροετοίμαστο. Αν και είχε περάσει αρκετή ώρα από τότε που είχε να συμβεί το παραμικρό στον αγώνα, δεν προβληματίστηκε, ούτε καν από το γεγονός ότι δεν άκουγε φωνές από την εξέδρα. Ξαφνικά, διέκρινε αμυδρά μία φιγούρα να τον πλησιάζει. Ετοιμάστηκε για επέμβαση.

«Μετά από αρκετή ώρα, μια φιγούρα ξεπρόβαλε μπροστά μου, τραβώντας αυτή την λευκή κουρτίνα της ομίχλης. Ήταν ένας αστυνομικός και με άρπαξε μάλλον έκπληκτος και μου είπε: Τι στην ευχή κάνεις εσύ εδώ; Το παιχνίδι έχει διακοπεί εδώ και μισή ώρα! Σάστισα. Έτσι εξηγούνταν η τόση σιωπή…»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπάρτραμ βρισκόταν στα αποδυτήρια, όπου γνώριζε την… αποθέωση και τα πειράγματα των συμπαικτών του, έχοντας μόλις δημιουργήσει μία ιστορία που θα έμενε ανεξίτηλα γραμμένη στα κιτάπια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Όπως εξομολογήθηκε αργότερα, δεν είχε ακούσει καν το σφύριγμα του διαιτητή, που διέκοψε οριστικά το ματς και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια…!

Η φιγούρα του κοκκινομάλλη γκολκίπερ με τα γάντια να παραμένει μόνος του κάτω από τα δοκάρια… ελπίζοντας σε μια επέμβαση και ας μην έβλεπε τίποτα από την ομίχλη, δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους Αγγλους. Ο Μπάρτραμ έφυγε από τη ζωή το 1981, αλλά το άγαλμα του βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του «Βάλεϊ», ώστε να το προσέχει για πάντα.

Πηγή: goleador.gr

Δειτε Επισης

Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Η Αγγλία έβγαλε με αγγαρεία την υποχρέωση, όμως πρέπει να βρεθεί λύση στο τραγικό θέαμα με Μαγκουάιρ
Το στοίχημα Γκιόκερες που εξελίσσεται σε λαχείο, τα δεδομένα γύρω από την πώλησή του και η... Ελλάδα
«Ή θα σκοράρεις μόνο με το αριστερό ή δεν παίζεις»-Ο απίστευτος κανόνας που τήρησε ως παιδί ο Μέινου
ΒΙΝΤΕΟ: Στην τελευταία παρουσία της Άστον Βίλα στους «8» είχε… τρομάξει η Ατλέτικο
Ένα βράδυ που δεν θα ξεχάσει-Η Άρσεναλ προκρίθηκε στους «8» του Champions League, με ήρωα τον Ράγια
Κούρσα για τρεις μέχρι το τέλος, με τους 90 πόντους πια να είναι προαπαιτούμενο για τίτλο
Κλοπ και Γκουαρδιόλα είναι έτοιμοι για τον τελευταίο χορό τους στον μαγευτικο κόσμο της Premier League
Ο Χάβερτς βρίσκει τον εαυτό του στην Άρσεναλ του Αρτέτα και μαζί χαμογελάει ο… Νάγκελσμαν!
7 Μαρτίου 2012... Όταν ο ΑΠΟΕΛ έγραψε ιστορία και έκανε την Ευρώπη να παραμιλά