Aγνοούν την προειδοποίηση οι Ομονοιάτες και ντοπάρονται για τη μεγάλη πορεία
13:40 - 13 Φεβρουαρίου 2021

Αγνοεί την προειδοποίηση της Αστυνομίας, με την οποία εφιστούσε την προσοχή σε όσους σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν κατά παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, η Θύρα 9.
Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Θύρα 9 αναφέρει, «κλείστε τ’ αυτά, η πορεία θα γίνει κανονικά. Όταν ο ΛΑΟΣ μιλά́ κανένας δεν έχει το δικαίωμα και δεν μπορεί́ να τον σωπάσει. Από́ την πρώτη στιγμή́ που πήραμε την απόφαση να κατέβουμε στους δρόμους, είχαμε πλήρη επίγνωση για το διάταγμα περί́ απαγόρευσης των διαδηλώσεων, όπως και επίσης το κατοχυρωμένο στο σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή́ Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφαίρετο δικαίωμα στην ειρηνική́ διαδήλωση/διαμαρτυρία».
Σημειώνουν εξάλλου ότι, «για ακόμα μια φορά́ προσπαθούν με πρόφαση το καλό́ της δημοσίας υγειάς και επικαλούμενοι την ατομική́ ευθύνη να φοβίσουν και να αποτρέψουν το κόσμο από́ το να διαδηλώσει. Γι’ αυτό́ καλούμε το ΛΑΟ να κλείσει τα αυτιά́ στην ανακοίνωση της αστυνομίας και κάνουμε για άλλη μια φορά́ δυνατό́ κάλεσμα να πορευτεί́ μαζί́ μας στους δρόμους και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) να τους δώσουμε την δική́ μας απάντηση και να τους αποδείξουμε ότι ο ΛΑΟΣ και συνείδηση έχει και μπορεί́ να προστατευτεί́ από́ τον ιό χωρίς την καταπάτηση των ανθρωπίνων του δικαιωμάτων».
Αναφέρουν ακόμη ότι «οι λόγοι που βγαίνουμε στους δρόμους τόσο εμείς σαν ΘΥΡΑ 9, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος είναι ξεκάθαροι και καταγραμμένοι στις ανακοινώσεις και τα καλέσματα μας. Αλλά να το τονίσουμε για άλλη μια φορά́ για οποίον ίσως δεν κατάλαβε. Βγαίνουμε στους δρόμους ούτε ως αρνητές του ιού́, ούτε και ως συνωμοσιολόγοι αλλά́ ξεκάθαρα για:
- την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τα ταξικά́ ημίμετρα
- ενάντια στην αυταρχικότητα και την φίμωση της αντίθετης άποψης από́ την κυβέρνηση και
- κατά́ της διαφθοράς
Ραντεβού́ λοιπόν η ώρα 15:00 στον Κεντρικό́.
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ;»