Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Χριστοδουλίδης

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν όλη την ημέρα, Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου. 

Σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο αναφέρεται ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Antony Blinken, για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα που άπτονται των διατλαντικών σχέσεων.   

Οι Υπουργοί θα τύχουν ενημέρωσης από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ  Ζοζέπ Μπορέλl, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση σε Ιράν και Λευκορωσία, ενώ αναμένεται ότι θα ανταλλάξουν απόψεις επίσης για την κατάσταση στην Μυανμάρ και την Αιθιοπία.

Περαιτέρω, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για τις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, καθώς για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, αντίστοιχα.

Το Συμβούλιο θα αξιολογήσει την πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας, που είναι η εν εξελίξει πρωτοβουλία της ΕΕ που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση των απειλών και των σχεδιασμό μιας κοινής κατεύθυνσης στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του,  Jean-Yves Le Drian, με τον οποίον θα συζητήσει διμερή και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Ο βουλευτής που φωνάζει στις κερκίδες της Πάφου «και σήκωσέ το δεν μπορώ να περιμένω»
Ο Άντερσον που διένυσε γονατιστός το γήπεδο, τα κλεμμένα σημαιάκια του κόρνερ και τα «όλε» στο Παφιακό (vid)
Κέρδισε τον Απόλλωνα και παρέμεινε στο κυνήγι της ΑΕΚ η Ομόνοια
ΒΙΝΤΕΟ: Το τρελό πάρτι στο Στέλιος Κυριακίδης μετά το τελευταίο σφύριγμα και την κατάκτηση του τίτλου
Παρέσυρε το ΑΠΟΕΛ και κράτησε την τρίτη θέση η ΑΕΚ
ΒΙΝΤΕΟ: Το ψαλιδάκι του Ζάιρο που έδωσε το έναυσμα για προεόρτια τίτλου στο Παφιακό
«Η Μπριζ βρήκε τον δικό της… Batman»-Υπερήρωας Τζόλης, μιλάει την κατάλληλη στιγμή
Χάος και απίστευτο ξύλο στο Σπλιτ πριν το ντέρμπι τίτλου-Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ νίκησε 3-1 τη Χάιντουκ
Ο Τζέιμι Βάρντι σφυρίζει για να σταματήσει ο αγώνας μετά από τραυματισμό διαιτητή
Κέρδισε την ΑΕΛ και πήρε προβάδισμα για την κατάληψη της 8ης θέσης ο Εθνικός