Κλείνουν στις 22:45 οι χώροι εστίασης-Τι προνοεί το διάταγμα του Υπ. Υγείας

Με αυστηρά πρωτόκολλα ανοίγουν στις 16 Μαρτίου οι χώροι εστίασης, οι οποίοι θα λειτουργήσουν μόνο με τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα επιτρέπεται οκτώ άτομα ανά τραπέζι. Επίσης, στις 22:45 θα πρέπει να κλείνουν, καθώς από τις 23:00 τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, για τους χώρους εστίασης προνοούνται τα ακόλουθα: 

-Επιτρέπεται μέχρι τις 22.45 μ.μ. η λειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κλπ.), υπό τους ακόλουθους όρους:

-H εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα και μόνο στους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας

-O μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι είναι οκτώ (8) πρόσωπα

-H λειτουργία και χρήση των μπαρ στους χώρους εστίασης, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζομένους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση από το μπαρ

-Mε ισχύ από τη 16η Μαρτίου 2021 επιτρέπεται η πρόσβαση σε χώρους εστίασης εντός των μαρίνων.

-Oι χώροι εστίασης εντός των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου δύνανται να λειτουργούν πέραν τις 22.45 μ.μ.: Νοείται ότι, οι επιχειρήσεις εστίασης δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες κατ΄ οίκον διανομής και πέραν τις 22.45 μ.μ.

Οι εξαιρέσεις για την 15η Μαρτίου

Με ισχύ από τη 15η Μαρτίου 2021 δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, όπως π.χ. παιδότοπους, προαύλια εκκλησιών και άλλων θρησκευτικών χώρων, φράγματα, εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους, μαρίνες και/ή άλλους παρόμοιους χώρους.

Nοείται ότι, μόνο κατά τη 15η Μαρτίου 2021, επιτρέπεται μέχρι τις 20.30 μ.μ. η πρόσβαση σε φράγματα και εκδρομικούς χώρους, νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν υπερβαίνουν τα έξι πρόσωπα ανά ομάδα, μη συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων.

-Με ισχύ από τη 15η Μαρτίου 2021 επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα και γραμμικά πάρκα, παραλίες, πλατείες και μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών, νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι, δεν υπερβαίνουν τα έξι πρόσωπα ανά ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων. Νοείται ότι, μόνο κατά τη 15η Μαρτίου 2021 επιτρέπονται οι συναθροίσεις έξι προσώπων, μη συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων, στους χώρους που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο.

-Απαγορεύονται οι μαζικές και άλλες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, πανηγύρια, περιλαμβανομένων φεστιβάλ, καθώς και παρεμφερών εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το πρώτο μήνυμα του Πάμπλο Γκαρσία στους ΑΠΟΕΛίστες-«Το έργο μας θα είναι δύσκολο, θέλω πάντα να κερδίζω»
Το νέο εγχείρημα της FIFA-Τι είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και γιατί δημιουργήθηκε
Αυτή είναι η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος-Στις 23 Αυγούστου στη σέντρα οι ομάδες
Σπουδαίο break με Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 2-2 για την Οκλαχόμα απέναντι στους Πέισερς
Ο Χάρης Σαββίδης και οι «χαμένοι» κόκκινοι φάκελοι
«Δεν σκέφτομαι καν τη McLaren, δύσκολο να κερδίσουμε και τη Mercedes»
«Συναρπαστικό που έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων»
Ψάχνεται για Βαγιανίδη η Ρόμα-Περιμένει ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την πίεση για να κάνει δικό του τον Νίκο Ρογκαβόπουλο
Παρά τα σκαμπανεβάσματα έκανε το 2-0 στα ημιτελικά της Liga Endesa η Ρεάλ