Το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σχετικά με Διάσκεψη των MED 5 στην Αθήνα

Το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες προτρέπει, σε ανακοίνωση του, την κυπριακή Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών, να τροποποιήσουν τις πολιτικές τους όσον αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης, επενδύοντας στην ένταξη των ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο και ενισχύοντας τη συμμόρφωση του συστήματος ασύλου με τις διεθνείς υποχρεώσεις και το δίκαιο της ΕΕ σεβόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ανακοίνωση του για τη Διάσκεψη των MED 5 για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου, στις 19-20 Μαρτίου, στην Αθήνα, το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι η κυπριακή πολιτική για τα σκληρά σύνορα υπονομεύει την ανθρωπιστική δέσμευση της χώρας και της Ευρώπης για την προστασία των ανθρώπων που διαφεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και διώξεις.

«Το πρόσφατο παράδειγμα εγκατάστασης συρματοπλέγματος στο Αστρομερίτη σηματοδοτεί ότι η κυβέρνηση υιοθετεί μια πιο αυστηρή στάση απέναντι στη μετανάστευση κατά παρόμοιο τρόπο με την Ουγγαρία και την Ελλάδα στον Έβρο και στα ανατολικά της νησιά», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με Τσέλιε ή Σαμπάχ αν περάσει την Παρτιζάν η ΑΕΚ
Στέλνουν τον Τάντιτς στον Ολυμπιακό οι Σέρβοι
H ομάδα που θέλει να προκαλέσει μεταγραφικό σεισμό με Νεϊμάρ
«Η Ιταλία έκανε τη σωστή επιλογή, δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη»
Κληρώνει σήμερα για Πάφο, Ομόνοια και Άρη στο Champions League και Conference League-Οι πιθανοί αντίπαλοι
Σε εμπόλεμη κατάσταση ο ΠΑΟΚ-Θέλει να απαντήσει στον αιφνιδιασμό με μεταγραφές ο Σαββίδης
«Η Μπέτις πρότεινε συμφωνία συνιδιοκτησίας στη Γιουνάιτεντ για τον Άντονι»
Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»
Σύσκεψη κορυφής με Αταμάν προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος