Κεραυνός και ΑΠΟΕΛ ανοίγουν την αυλαία των play off στο μπάσκετ Ανδρών

ΨΑνοίγει σήμερα η αυλαία των play off στην ΟΠΑΠ Basket League, με τη διεξαγωγή σήμερα και αύριο των δύο πρώτων ημιτελικών. Η αρχή γίνεται στην έδρα των ομάδων που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην τελική φάση προκρίνονται οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες.

Σήμερα, ο Κεραυνός υποδέχεται στις 20:00 το ΑΠΟΕΛ στο Στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας», ενώ την Τετάρτη η Πετρολίνα ΑΕΚ φιλοξενεί την ίδια ώρα την Remedica ΕΝΠ στο «Κίτιον».

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, το εναρκτήριο παιχνίδι στα play off θα γίνει στο Στρόβολο και το στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας», όπου ο Κεραυνός υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ. Οι «ερυθροκίτρινοι» ολοκλήρωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τη β’ φάση έχοντας 38 βαθμούς, με απολογισμό 17 νίκες και τέσσερις ήττες.

Από την άλλη οι «γαλαζοκίτρινοι» εισήλθαν στην τετράδα ως τέταρτοι, μετρώντας 33 βαθμούς με 12 νίκες και εννέα ήττες. Στα τρία φετινά μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ο Κεραυνός πήρε δύο νίκες (82-72, 71-82) και ο ΑΠΟΕΛ μία (82-81), ενώ οι δύο ομάδες βρέθηκαν και στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΠΑΠ Basket League, με την ομάδα του Στροβόλου να βγαίνει νικήτρια (68-73). Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Κεραυνό και τον ΑΠΟΕΛ θα μεταδίδεται ζωντανά από την Cytavision. 

Στο άλλο ζευγάρι, η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία πήρε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κατακτώντας το κύπελλο, κατέλαβε στην κανονική διάρκεια τη 2η θέση με 36 βαθμούς έχοντας 15 νίκες και έξι ήττες. Η Remedica ΕΝΠ είχε 34 βαθμούς με απολογισμό 13 νίκες και 8 ήττες. Στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσαν στις δύο πρώτες φάσεις, οι «κιτρινοπράσινοι» έφυγαν νικητές στις δύο (80-77, 73-77) και οι «βυσσινί» στη μία (78-70). Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Πετρολίνα ΑΕΚ και την Remedica ΕΝΠ θα μεταδοθεί ζωντανά από το CBF TV. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προβάδισμα 2-0 για την ΑΕΚ που νίκησε τον ΑΠΟΕΛ 85-86
Η ιστορία της γηραιότερης Ολυμπιονίκη και επιζήσασας του Ολοκαυτώματος-Είναι 103 ετών
Χάνει μια θέση στην κατάταξη ο Τσιτσιπάς
Πράξη δεύτερη για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ
Περήφανος δηλώνει ο Μάριος Γεωργίου-Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Ιάπωνας σκιέρ πέταξε στο αέρα για δέκα δευτερόλεπτα αλλά η ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει το ρεκόρ του
ΒΙΝΤΕΟ: Μπουνιές, σύρραξη και ήττα για τους Μπακς στην Ιντιάνα
Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει από το Ρίμινι ο Πρωταθλητής Ευρώπης Μάριος Γεωργίου
Έκανε ανατροπή, έριξε κατοστάρα και περιμένει με «αέρα» τη Ρεάλ η Μπασκόνια
Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων