«Η Κροατία δέκα φορές καλύτερη από την Κύπρο, δεν μπορούν να μας ανταγωνιστούν»
17:15 - 26 Μαρτίου 2021

Tην επερχόμενη αναμέτρηση της Εθνικής Κύπρου με την εθνική ομάδα της Κροατίας, κλήθηκε να σχολιάσει ο Ντάνιελ Πράνιτς, σε δηλώσεις που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του.
Ο πρώην άσος της Ανόρθωσης και νυν τεχνικός της Ομόνοιας Ψευδά, χαρακτήρισε ως φαβορί της αναμέτρηση της την πατρίδα του
«Αντικειμενικά η Κροατία είναι δέκα φορές καλύτερη από την Κύπρο, δεν μπορούν να μας ανταγωνιστούν, όμως, μόνο αν είμαστε ο εαυτός μας και αν το θέλουμε. Δεν υπάρχει λόγος να μη θέλουμε μετά την ήττα από την Σλοβενία στην αρχή. Πρέπει να τους πιέσουμε. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι θα προσπαθούν να αμυνθούν, όπως έκανε η Σλοβενία και θα περιμένουν να κτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να σκοράρουμε ένα γκολ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε γιατί δεν είναι πια η Κύπρος που ήταν πριν 10-15 χρόνια. Έχουν ένα καλό πρωτάθλημα παρόλο που είναι γεμάτο ξένους και για αυτό είναι καλό. Έχουμε πέντε έξι πολύ καλές ομάδας όμως και οι διεθνείς τους είναι επίσης καλό».
Ειδική αναφορά στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιάς, Λοϊζος Λοϊζου έκανε ο Κροάτης τεχνικός, ενώ αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής. «O καλύτερος παίκτης τους είναι ο Πιέρος Σωτηρίου, αλλά υπάρχουν και επικίνδυνοι ακραίοι όπως οι Παπουλής και Πίττας. Δεν είναι κακοί ούτε στο κέντρο, ο καλύτερός τους είναι ο Αρτυματάς της Ανόρθωσης με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες. Μου αρέσει ο 17χρονος Λοϊζος Λοϊζου της Ομόνοιας, είναι ο πιο υποσχόμενος παίκτης και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Είναι νεαρός όμως έπαιξε κόντρα στη Σλοβακία. Νομίζω ότι θα παίξουν με τρία στόπερ, θα έχουν πέντε ή έξι παίκτες πίσω. Θα βάλουν "λεωφορείο" μπροστά από την περιοχή τους και θα παίξουν με αντεπιθέσεις».