Οι διευκρινίσεις από Κυριακίδη, η Πάφος και η άποψη του ΑΠΟΕΛ για τις 14 ομάδες

Για την πρόθεση του Θεόδωρου Κυριακίδη να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές, στον ΑΠΟΕΛ, το παιχνίδι με την Πάφο, αλλά και τις δεκατέσσερις ομάδες, τοποθετήθηκε ο Νεκτάριος Πετεβίνος.

Μιλώντας στον SuperSport Fm, ανέφερε πως, «αρχικά να πω ότι είναι δικαίωμα του κάθε μετόχου να υποβάλει υποψηφιότητα από την στιγμή που υπάρχει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Αναμένουμε όλες τις λεπτομέριες όσον αφορά την Γενική Συνέλευση και κάποιες ερωτήσεις που αποστείλαμε στο Υπουργείο για να δούμε αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αναμένει τις 16 Μαρτίου για εκ νέου χαλαρώσεις. Όσο και να ρωτάς κανείς δεν σου απαντάει και αυτό είναι λογικό. Αναμένουμε την αξιολόγηση της κατάστασης και να πάρουμε απάντηση. Υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για παρουσία στην Γενική Συνέλευση που απλά να σας πω ότι μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον και να βρεθεί χώρος για να φιλοξενήσει πέραν τον 500 ατόμων. Έχουμε απευθυνθεί για ψηφιακή λειτουργία. Εδώ δεν μιλάμε για εκλογές απλά, το θέμα είναι η συμμετοχή. Είναι μια Γενική Συνέλευση για να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα και από πλευράς διοίκησης να απαντήσει σε κάποια πράγματα και του κόσμου που θέλει να ρωτήσει. Έχει γίνει ψηφιακά για τον Απόλλωνα αλλά με 25 άτομα.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων δεν ξεκίνησε ακόμη. Τώρα εμείς απαντήσαμε στον κύριο Κυριακίδη για να τοποθετηθεί γι’ αυτά που έγραψε στην ανακοίνωση του και αναμένουμε τις διευκρινήσεις του. Να ξεκαθαρίσω ότι υπήρξαν ενέργειες για μετοχή στο Γενική Συνέλευση, προέκυψε αυτό και αναμένουμε τις εξελίξεις. Όλοι θεωρώ έχουν ως στόχο το καλό του ΑΠΟΕΛ. Είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να είναι όλα ξεκάθαρα και κατανοητά στον κόσμο της ομάδας, πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα γι’ αυτό γίνονται τώρα δύο έλεγχοι. Είχαμε και την τοποθέτηση του κύριου Δημητρίου, έχει ξεκινήσει η δουλειά του και συνεχίζεται και όλα αυτά τα συμπεράσματα που θα βγουν θα είναι εργαλεία για μακροπρόθεσμο στόχο και σκοπό. Τώρα πρέπει να διαχωρίσουμε το αγωνιστικό και να είμαστε δίπλα στην ομάδα και το διοικητικό κομμάτι που είναι εντελώς διαφορετικό και να λειτουργούν όλοι για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα τοποθετηθεί ο κύριος Πετρίδης. Με βάση τις εξελίξεις που θα προκύψουν, σαφώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις και από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και τους ορισμούς που θα υπάρξουν ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν με Πάφος FC και Ομόνοια, ανέφερε πως «είναι δύο παιχνίδια που το καθένα έχει την δικιά του σημασία. Αυτή την στιγμή είναι σημαντικό να συλλέγουμε βαθμούς και να βλέπουμε την ομάδα να αναπτύσσεται. Στην Β’ φάση του πρωταθλήματος υπάρχει ευκαιρία για τον κόουτς να δοκιμάσει κάποια πράγματα και να εξετάσει κάποιους ποδοσφαιριστές αλλά σίγουρα είναι και η συγκομιδή των βαθμών πολύ σημαντική. Για το παιχνίδι της Τετάρτης θα πω μόνο ότι είναι τεράστια σημασίας, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για εμάς για έξοδο στην Ευρώπη».

Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, ανέφερε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια οι παράμετροι έδειχναν πως υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα μας. Τώρα αν προστέθηκε το στοιχείο της αφαίρεσης της δυναμικής της έδρας είναι άλλο και το βλέπουμε να συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη. Όταν το στοιχείο του κόσμου έχει αφαιρεθεί και παίζεις σε γήπεδα «εκκλησίες» χωρίς ένταση, αντιλαμβάνεστε ότι έφυγε ένα στοιχείο που έπαιζε μεγάλο ρόλο. Αν μια ομάδα είναι καλή όμως και σταθερή τότε μπορεί να παίρνει αποτελέσματα και εντός και έκτος έδρας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δείχνουν ότι πολύ πιθανόν να έχουμε ανταγωνισμό μέχρι το τέλος και όχι μόνο στην μάχη του τίτλου αλλά και στο Β’ γκρουπ. Αυτό που γίνεται στο Β’ γκρουπ δεν έχει ξανά γίνει, η διαβάθμιση δηλαδή του 50% των ομάδων που αγωνίζονται στο δεύτερο γκρουπ».

Ως προς το αν θα τεθεί ξανά πρόταση για 14 ομάδες, σημείωσε ότι «εμάς η θέση μας δεν αλλάζει, η εισήγηση μας πέρασε 100%. Είναι μία αντίληψη που δεν μπορεί να αλλάξει, είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί από όλους για τις 12 ομάδες. Αν θα υπάρξει νέα εισήγηση για 14 ομάδες, αυτό που θα αναφέρω είναι να μην βλέπουν μόνο τους αριθμούς αλλά θα πρέπει να δουν την λειτουργικότητα. Τις εγκαταστάσεις, την ποιότητα σε αυτές για να μπορέσουν όλες οι ομάδες να είναι επιπέδου που θα βοηθάνε το πρωτάθλημα. Πρέπει να υποστηρίζουν τις εισηγήσεις με σχεδιασμό και αποφάσεις που δυστυχώς από την Κύπρο λείπουν αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να παρθεί απόφαση με σωστό σχεδιασμό και να έχουν όλοι την σωστή αντίληψη».

Δειτε Επισης

Ικανοποιημένος ο Ματσίν-«Κάναμε περισσότερα σωστά πράγματα και γι’ αυτό προκριθήκαμε»
Καρφιά Σπιλέφσκι-«Εύχομαι να κερδίσουμε και εμείς κάποιο πέναλτι σύντομα»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρελάθηκαν οι Απολλωνίστες στο Άλφαμεγα με το τελικό σφύριγμα που έφερε και την πρόκριση
ΒΙΝΤΕΟ: Σε παρτίδα ταβλιού κέρδισε την Ανόρθωση και πήρε την πρόκριση ο Άρης
ΒΙΝΤΕΟ: Με ανατροπή έκοψε το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά ο Απόλλωνας
ΒΙΝΤΕΟ: To γκολ του Απόλλωνα που γκρέμισε το Άλφαμεγα
ΒΙΝΤΕΟ: Φοβερός Άρης σε 23 λεπτά με τρία γκολ έσβησε τα όνειρα της Ανόρθωσης για πρόκριση
BINTEO: H ισοφάριση του Απόλλωνα που έφερε νέα δεδομένα στο Άλφαμεγα
ΒΙΝΤΕΟ: To γκολ του Άρη που σίγησε το Παπαδόπουλος
BINTEO: Έτσι άνοιξε το σκορ η ΑΕΚ και έστησε στον τοίχο τον Απόλλωνα