Tα ενθύμια που κράτησε ο Χιώτης από τη Λυών και ο κολλητός του

Για τον άθλο της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ στους «8», μίλησε ο Διονύσης Χιώτης, ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών σε εκείνο το παιχνίδι επί της Λυών.

Σε δηλώσεις του στον Active, ο Διονύσης Χιώτης ανέφερε αρχικά πως, σήμερα είναι μέρα χαράς για όλους τους ΑΠΟΕΛίστες και τον κυπριακό αθλητισμό. Ξυπνάμε όμορφες μνήμες και δέχομαι πολλά συγχαρητήρια ακόμα και τώρα. Το θυμόμαστε συνέχεια, δεν ξεχνιέται. Είναι όμορφο να σε θυμάται κόσμος. Γίνομαι ξανά για μία μέρα ποδοσφαιριστής κάθε τέτοια μέρα».

Για το κατά πόσον τα έχει πει όλα για εκείνη τη νύχτα ή εάν κρατά κάτι για τον εαυτό του, είπε πως «δεν κρατάω κάτι για εμένα. Ότι έχω νιώσει τα λέω κάθε χρόνο. Μακάρι να μπορούσε έστω για μια στιγμή να του ζούσα ξανά. Εκείνα όλα τα συναισθήματα εκείνης της μέρας. Από το πρωί που ξυπνήσαμε μέχρι την επόμενη μέρα που πήγαμε στην προπόνηση».

Όσον αφορά το τι κράτησε ως ενθύμιο από εκείνο το βράδυ, είπε «έχω τα γάντια, την μπάλα των πέναλτι, τη φανέλα, έχω τα πάντα. Είναι σε περίοπτη θέση στο σαλόνι. Η φανέλα είναι κρυμμένη. Απλά δεν χωρούσε να τη βάλω εκεί στη σαλόνι στο χώρο που έφτιαξα».

Σε σχέση με το αν υπήρχε κάποιο σημάδι που να έδειχνε τι θα συνέβαινε εκείνο το βράδυ, σημείωσε ότι «υπήρχε πίστη μεγάλη, δεν θα πω ότι ήταν σημάδι. Από το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο παιχνίδι στη Λυών μετά την ήττα 1-0, υπήρχε πίστη ότι θα περάσουμε. Κάθε μέρα που περνούσε η πίστη μεγάλωνε. Και η πίστη της ομάδας και η πίστη του κόσμου. Όχι μόνο από τους ΑΠΟΕΛίστες. Υπήρχε θετική αύρα από όλον τον κόσμο. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι δεν ήταν μόνο ΑΠΟΕΛίστες που ήθελαν, αλλά και οπαδοί άλλων ομάδων που πίστευαν και ήθελαν να διακριθούμε».

Ανέφερε επίσης πως αυτό που του έμεινε χαραγμένο στο μυαλό, ήταν «η πίστη του κόσμου. Ο κόσμος φώναζε “σε ευχαριστώ θρύλε θεέ” προτού πάμε στα πέναλτι. Μας έλεγε ευχαριστώ ο κόσμος πριν την επιτυχία. Σαν να έλεγαν σας ευχαριστούμε για όσα ζήσαμε. Ανατρίχιασα. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή να σου λέει ο κόσμος ότι δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα, αλλά σας ευχαριστούμε για όσα ζήσαμε. Ήταν εντυπωσιακό, κάτι πρωτόγνωρο».

Για το ποιος ήταν ο κολλητός του, παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο Κόντης. «Κάναμε όλη παρέα. Με τον Χρίστο μας δένανε πολλά πράγματα. Είμαστε και κουμπάροι. Είναι σαν αδελφός μου. Ξέραμε ότι ποτέ δεν θα κάνει κακό ο ένας στον άλλο. Με παλιούς συμπαίκτες έχω επαφή, μιλάω με πολλούς, αλλά φιλία στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια κράτησα μόνο με 3-4 άτομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Πράξη δεύτερη για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ
Σφράγισε την παραμονή της η Καρμιώτισσα, στη δεύτερη κατηγορία η Δόξα
Οριστικά στη Β’ κατηγορία η Δόξα μετά και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής