Δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουν με τον εμβολιασμό το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα προχωρήσει το εμβολιαστικό πλάνο με τις πιο κάτω ηλικίες, όπως συμβαίνει ήδη ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα δίνεται η ευκαιρία σε τακτική βάση, με ανακοινώσεις εκ των προτέρων, σε ηλικιακές ομάδες να προγραμματίζουν το ραντεβού τους, εάν δεν το έχουν πράξει.

Διευκρινίζεται ότι ο λόγος που ακολουθείται η πρακτική αυτή, εκτός από το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, είναι για να εξελιχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να δοθεί η ευκαιρία και σε μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Παράλληλα, συνυπολογίζεται το δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν ήδη αρκετές ευκαιρίες να διευθετήσουν ραντεβού. Για παράδειγμα, ένα άτομο 70 ετών είχε τη δυνατότητα 5 φορές για να προγραμματίσει ραντεβού κατά προτεραιότητα με την ηλικιακή του ομάδα, στη συνέχεια με τους 69+, τους 67+, τους 66+, τους 64+ και τους 61+.

Επομένως, σημειώνεται, προτρέπονται οι πολίτες που έχουν πρόσβαση στην Πύλη κατά προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση, να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με τα διαθέσιμα εμβόλια. Καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη συνεπάγεται σε καθυστέρηση στην επάνοδό μας στην κανονικότητα.

Δειτε Επισης

Έτοιμη να αφήσει οριστικά πίσω της τους οικονομικούς περιορισμούς της La Liga η Μπαρτσελόνα
Αποσύρει τη φανέλα με το No20 στη μνήμη του Ζότα η Λίβερπουλ
Σκληρό μπρα ντε φερ για τον Όσιμεν-Η Νάπολι είπε όχι στα 70 εκατομμύρια της Γαλατάσαραϊ
«Ο Μαντουέκε ήθελε να φύγει, ήταν δική του απόφαση»
H Interpol εντόπισε τον Σλότερ-Θα καταθέσει στο Δικαστήριο για την υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια
«Έγινε αδύνατο για μένα να νικήσω τον Σίνερ ή τον Αλκαράθ, θα επιστρέψω τουλάχιστον μία φορά στο Wimbledon»
Η Ισπανία λύγισε την Ιταλία, που την ακολούθησε στα προημιτελικά-Kαταδικαστική ήττα για Πορτογαλία
Στο κάδρο για τον Ολυμπιακό ο Σαντίνο Αντίνο
Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Ντιόγκο Νασιμέντο
Aυτός είναι ο Νασιμέντο που έρχεται για τους ερυθρόλευκους-Ένας... εγκέφαλος τσέπης