Έγραψε ιστορία στο «Παπαδόπουλος» 33 χρονιά μετά ο Ολυμπιακός

Την ανοδική του πορεία συνεχίζει ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά την επική και ιστορική πρόκρισή του στον τελικό Κυπέλλου, επιβλήθηκε και της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 2-0 για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA. Μπορεί να επρόκειτο για ένα αδιάφορο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες καθώς η σκέψη και η προσοχή τους βρίσκεται στραμμένη στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου της 15ης Μαΐου, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, αλλά η ομάδα του Τακτακαλλά, κατάφερε με τη νίκη της να γράψει ξανά ιστορία...

Συγκεκριμένα, για να βρούμε ξανά νίκη των μαυροπράσινων στο... σπίτι της ομάδας της Αμμοχώστου, πρέπει να γυρίσουμε πίσω 33 ολόκληρα χρόνια. Ήταν την περίοδο 1987-88 και στα πρώτα στάδια της λειτουργίας του «Παπαδόπουλος» αφού άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Οκτωβρίου του 1986, και η ομάδα του τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Πάνου Μάρκοβιτς, καιγόταν για βαθμούς και κέρδισε με 1-0 την αδιάφορη τότε Κυρία. 

Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν, ότι η ομάδα του Τσέντομιρ Γιαννέφσκι, την αγωνιστική που μας πέρασε πέτυχε μια ιστορική νίκη, καθώς είναι μόλις η δεύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να φθάσει στη νίκη με το αυτογκόλ του Βργκοτς (39’) και με το γκολ του νεαρού Χαραλάμπους στο 72’, που κλείδωσε και την τεράστια επιτυχία της ομάδας του Γιανέφσκι.

Από την άλλη, η ομάδα της Αμμοχώστου, χωρίς να ανεβάσει και ρυθμούς στο παιχνίδι και να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, μετά και τη σπουδαία νίκη που πέτυχε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και πήρε την πρόκριση, δεν κατάφερε να φθάσει στο ζητούμενο και δέχθηκε μια ήττα, που είναι και η τέταρτη συνολικά στη β' φάση του πρωταθλήματος CYTA, ενώ παράλληλα η Κυρία παραμένει χωρίς νίκη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. 

 

Δειτε Επισης

Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά