ΠΟΥ: Στήνει κέντρο για την παραγωγή εμβολίων mRNA στη Νότια Αφρική

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συστήσει κέντρο μεταφοράς τεχνολογίας για την παραγωγή εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 στην Νότια Αφρική, η οποία θα είναι σε θέση να αρχίσει την παραγωγή εντός 9 έως 12 μηνών.

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και στόχος της απόφασης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στα εμβόλια για ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, όπου τα κρούσματα της επιδημίας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 40% την τελευταία εβδομάδα.

«Στην κοινοπραξία συμμετέχουν η εταιρεία Afrigen Biologics & Vaccines, η οποία θα δραστηριοποιηθεί ως κέντρο τόσο παραγωγής των εμβολίων mRNA, όσο και εκπαίδευσης για την εταιρεία παραγωγής Biovac», εξήγησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΠΟΥ στην Γενεύη, ενώ συζητείται η συμμετοχή άλλων μικρών και μεγαλύτερων εταιρειών στο σχέδιο.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ