ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το πρώτο βήμα και πάει στη ρεβάνς για να σφραγίσει την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ

Το πρώτο βήμα πρόκρισης έκανε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού, σε αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου.

Η ομάδα της Λευκωσίας άνοιξε το σκορ, στο 18', όταν ο Oκριασβίλι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σάβιτς έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στη γραμμή και συνέχεια ο Κβιλιτάια την έσπρωξε στα δίχτυα. 

H ισοφάριση για τον Ολυμπιακό, ήρθε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαγγέλη Κυριάκου, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Συγκεκριμένα, στο 40' οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν πέναλτι. Στη συνέχεια μετά από περίπου πέντε λεπτά και αφού εξετάστηκε από το VAR, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ανδρέας Αργυρού, έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό, για ανατροπή του Κα από τον Σόουζα.

Από την επαναληπτική προβολή φάνηκε ότι ο Σόουζα βρήκε τα πόδια του Κα, ωστόσο το ερώτημα ήταν εάν είναι εντός της περιοχής του ΑΠΟΕΛ.

Στο 61' οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν ο Σάβιτς πήγε να διώξει την μπάλα, ωστόσο δεν την βρήκε και ο Σάλι έπεσε.

Όπως διαφάνηκε από την επαναληπτική προβολή της Cablenet ο Σέρβος φαίνεται να βρίσκει τον παίκτη του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, άναψαν για λίγο τα αίματα ανάμεσα σε Σαμπάλα και Κα, ενώ ο παίκτης έμεινες στο έδαφος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κιτρίνισε τους δύο ποδοσφαιριστές, ενώ αφού μίλησε με το VAR υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από αυτή την απόφαση ο πάγκος του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε έντονα. 

Το νικητήριο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, πέτυχε ο Γιώργος Εγραίμ, με ένα φοβερό γκολ. Μετά από σέντρα του Λουντεμό, ο Κύπριος άσος σταμάτησε την μπάλα με το στήθος και με σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. 

Ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μιχαήλ, Τσεπάκ (67′ Εφραίμ), Βινίσιους, Σάβιτς, Σαμπάλα, Νατέλ (46′ Θεοδώρου), Λουντέμο, Σόουζα, Οκριασβίλι (78′ Σατσιάς), Ντανίλο (46′ Ντε Βινσέντι), Κβιλιτάια (78′ Μάγκλιτσα).

Ολυμπιακός (Λούκας Αλκαράθ): Μολ, Μποβέδα, Ντιάν, Μουκτάρης, Κυριάκου, Κα, Νάνι, Κονφέ, Πεχλιβάνης (57′ Σάλι), Χαραλάμπους (71′ Μανρίκε), Γουίλσον (57′ Ντα Κόστα).

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή