Τεράστια η Σάκκαρη-Κέρδισε την Κουντεμέτοβα και πάει στο WTA Finals

Η Μαρία Σάκκαρη τα κατάφερε! Είναι στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, αλλά, το σημαντικότερο, πήρε το εισιτήριο για το WTA Finals για δεύτερη διαδοχική χρονιά!

Πέρυσι έκανε ντεμπούτο στο WTA Finals που έγινε στη Γουαδαλαχάρα. Φέτος στην ίδια πόλη και στο ίδιο γήπεδο, πήρε την πρόκριση στους Τελικούς για δεύτερη σεζόν... Σε ματς θρίλερ κέρδισε 2-1 την Βερόνικα Κουντερμέτοβα (6-1, 5-7, 6-4 σε 2 ώρες και 35 λεπτά) και έτσι έσωσε την φετινή χρονιά η οποία δεν είχε κυλήσει όπως θα ήθελε.

Η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε με τρομερή ενέργεια και σωστά χτυπήματα, για να βρεθεί μπροστά με 5-0 στο πρώτο σετ και το κέρδισε με 6-1 χωρίς να πάρει... χαμπάρι τι γίνεται η Κουντεμέτοβα. Η Ρωσίδα ωστόσο ανέβηκε και με ένα break σε καθοριστική στιγμή, ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο η Μαρία έκανε με το «καλημέρα» break και το υπερασπίστηκε ως το τέλος του σετ, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, εκεί όπου θα περιμένει μία εκ των Μπούζκοβα και Καλίνσκαγια. «Κλειδί» για την τεράστια νίκη απόψε, τα 14 σωσμένα μπρέικ σε 15 προσπάθειες της Κουντερμέτοβα, η οποία την μόνη φορά που τα κατάφερε, ήταν όταν πήρε το δεύτερο σετ.

Καταιγιστική Σάκκαρη και 1-0

Ζορίστηκε αρκετά και έσωσε δύο break point για να κάνει τελικά το 1-0 η Μαρία. Στο σερβίς της Ρωσίδας όμως βρέθηκε μπροστά με 0-40, η Κουντερμέτοβα μείωσε 30-40 αλλά έκανε το λάθος που έφερε το break.

Στο επόμενο οι δύο τενίστριες χρειάστηκαν τεράστια υπομονή. Είχε έξι ισοπαλίες, η Σάκκαρη έσβησε 3 break point και με εξαιρετικά σερβίς στο τέλος, έφτασε στο 3-0.

Ακολούθησε άλλο ένα break για την Μαρία, καθώς η Κουντερμέτοβα δεν άντεχε στην πίεσή της και έκανε σωρεία λαθών και το 5-0 μετά από δύο χαμένα break point της Ρωσίδας.

Η Κουντερμέτοβα πήρε το game της... παρηγοριάς καθώς η Ελληνίδα τενίστρια πήρε αμέσως μετά το σετ με άσο στο τέλος.

Break εκεί που... πονάει και 1-1 η Κουντερμέτοβα

Η Ρωσίδα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και κράτησε το σερβίς της, έχοντας ένα προβάδισμα με 2-1 στα πρώτα game.

Οι δύο αντίπαλες έφτασαν στο 3-2, με την Κουντερμέτοβα να βρίσκει 3 break point στο σερβίς της Σάκκαρη, αλλά την Ελληνίδα να βγάζει μεγάλα σερβίς και με έναν άσο να ισοφαρίζει σε 3-3.

Η Κουντερμέτοβα άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της και από 0-30 πίσω, έκανε το 4-3 και έβαλε υπό πίεση για πρώτη φορά στο ματς την Μαρία.

Η Σάκκαρη ωστόσο με δύο συνεχόμενους άσους ισοφάρισε σε 4-4. Η αντίπαλός της πήρε και πάλι προβάδισμα με 5-4 και την έστειλε να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Το έκανε εύκολα η Μαρία, αλλά ξανά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού η Κουντερμέτοβα προηγήθηκε 6-5. Εκεί που η Σάκκαρη ήθελε να πάει το σετ στο tie break, η Ρωσίδα έβγαλε ορισμένα εξαιρετικά χτυπήματα και έκανε το break για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να σερβίρει και πρώτη στο τρίτο και καθοριστικό σετ.

Το τρίτο σετ

Η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε από την απώλεια του σετ και έκανε break με το «καλημέρα» στον αγώνα. Η Μαρία έφτασε στο 2-0, με την Κουντερμέτοβα να βγάζει 3 άσους και να μειώνει σε 2-1.

Στη συνέχεια η Ρωσίδα βρέθηκε με τριπλό break point (0-40), αλλά η Σάκκαρη το έσβησε, μαζί με άλλο ένα και έφτασε στο 3-1, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Η κατάσταση δεν άλλαξε στη συνέχεια, με την Μαρία να κρατά δύσκολα το σερβίς της και να φτάνει να έχει προβάδισμα 5-3 στο σετ.

Η Ρωσίδα μείωσε 5-4 και βρήκε break point όταν σέρβιρε για το ματς η Σάκκαρη! Ομως η Ελληνίδα τενίστρια αυτή τη φορά δεν έχασε την ψυχραιμία της και έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά, αλλά και στο WTA Finals του Τέξας.

Πηγή: gazzetta.gr 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)