Όλο και πιο κοντά στην απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Πώς απαντά ο Αρχηγός

Προβληματισμός επικρατεί σε Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσον αφορά στα επεισόδια που διαδραματίζονται εντός, αλλά και εκτός των γηπέδων ποδοσφαίρου, με την εμπλοκή οπαδών, αφού για ακόμη μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα, μερίδα οπαδών αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους, με τη βία. Οι αρμόδιοι ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να αποφευχθούν τα εν λόγω επεισόδια, στους επόμενους αγώνες και προς αυτή την κατεύθυνση, έχει τεθεί και πάλι η πρόταση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

Είναι γεγονός, πως επεισόδια σημειώνονται σχεδόν σε κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι που φέρνει τεράστιο προβληματισμό στην ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα η αρμόδια υπουργός ξεκαθάρισε πως η κάρτα φιλάθλων φαίνεται να είναι αποτελεσματική. 

Σε ξεκάθαρη του τοποθέτηση ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανέφερε πως «σύμφωνα με τις πρόνοιες  της νομοθεσίας, η Αστυνομία σε συνεννόηση με την ΚΟΠ θα επανεξετάσουμε το θέμα για συγκεκριμένες ομάδες ή και συγκεκριμένους αγώνες».

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός «το θέμα μας έχει απασχολήσει από το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν βλέπαμε ότι κάποιοι δεν συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της  νομοθεσίας. Είχαμε δει τόσο τους υπευθύνους ασφαλείας, όσο και την ΚΟΠ σε συνάντηση που είχαμε. Επίσης, στη Λάρνακα μέλη της Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων είχαν δει και συνομιλήσει όλα τα τεκταινόμενα, επί των ζητημάτων βίας στα γήπεδα. Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν, τις ομάδας τους και τους οπαδούς τους, ώστε να αποφύγουμε το ενεχόμενο να έχουμε νέα επεισόδια, τα οποία ενδεχομένως να φέρουν τραυματισμούς ή και καταστροφές σε περιουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανέρχεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σε ελάχιστους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν επεισόδια, ο Αρχηγός υπέδειξε πως η Αστυνομία διαθέτει αρκετούς πόρους «και μάλιστα τώρα που έχει επεκταθεί το Σαββατοκύριακο, από την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τόσο σε εξοπλισμούς, drones, ελικόπτερα και κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Ο κ. Παπαθεοδώρου θέλησε να ξεκαθαρίσει και κάποιες σκιές που δημιουργήθηκαν με δηλώσεις του στο παρελθόν, αναφέροντας πως «επειδή οι προηγούμενες δηλώσεις είχαν χαρακτηριστεί ως αδυναμία της Αστυνομίας, δεν είναι αδυναμία, είναι χρήση των προνοιών της νομοθεσίας. Αν αυτό πρέπει να γίνει για να προστατεύσουμε ζωές, αυτό θα εισηγηθούμε».

Από πλευράς της, η πολιτική προϊστάμενος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, σε δικές της δηλώσεις, θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στον Αρχηγό, αλλά και τα μέλη της Αστυνομίας «που επενέβησαν άμεσα, τάχιστα, έχουν προλάβει τα γεγονότα και ολοκληρώθηκε ευτυχώς το παιχνίδι χωρίς περεταίρω προβλήματα».

Κληθείσα να απαντήσει στις επικρίσεις για την κάρτα οπαδού, η υπουργός σημείωσε ότι «δεν συμφωνώ ότι η κάρτα φιλάθλου δεν φέρνει αποτελέσματα, αφού και με κάρτα φιλάθλου βλέπουμε κάποιους οπαδούς, εντός των γηπέδων να συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν είναι ορθός. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι μηχανισμοί λειτουργούν, όταν οι επιτηρητές δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν, η Αστυνομία τάχιστα επενέβη και απέτρεψε οτιδήποτε χειρότερο. Είναι καιρός πλέον να λέμε τα καλά της Αστυνομίας και να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που της ανήκουν».

Σε ερώτηση για τα επεισόδια, που διαδραματίστηκαν και μετά το πέρας του αγώνα, έξω από το Τσίρειο και τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία για το συγκεκριμένο συμβάν, η κα. Δράκου απάντησε ότι «πάντοτε έχει σχεδιασμούς η ηγεσία της Αστυνομίας, για αντιμετώπιση τέτοιων επεισοδίων και πιστεύω ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της επεμβαίνει και δρα σωστά. Από εκεί και πέρα όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας, είναι ευθύνη και αυτών που έχουν την αρμοδιότητα για τους οργανωμένους οπαδούς, για τον έλεγχο των γηπέδων και θα πρέπει οι ευθύνες να καταλογίζονται εκεί που ανήκουν».

Δειτε Επισης

Ξεσηκώνονται οι Απολλωνίστες, ετοιμάζουν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας
Οριστική εξέλιξη στην ΑΕΛ με σημαντικές αποφάσεις
Το μήνυμα του φυσιοθεραπευτή της Ομόνοιας με τα τραύματα από δακρυγόνο
Ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για την έκτακτη Γ.Σ. το σωματείο της Ομόνοιας
Σηκώνει μανίκια στον πάγκο της Σαλαμίνας ο Χριστοδούλου
Το respect του Απόλλωνα στους οπαδούς-«Η περηφάνια και η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ»
«Ακόμα πονάει που δεν κερδίσαμε το Κύπελλο»
«Τους πιάνει όλου η έρευνα, από τον διαιτητή της Δ’ Κατηγορίας μέχρι τον Μάζιτς»
Τέλος από την Ομόνοια ο Σράντι
Τορναρίτης: Ποτέ ξανά ανάμιξη με το ποδόσφαιρο στη Κύπρο