Φωνές Πυροσβεστών για τα επεισόδια-«Μολότοφ, πέτρες και ξύλα μας έθεσαν σε κίνδυνο»

Toν κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των Πυροσβεστών, κρούει ο Συνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου, ο οποίος αναφέρει ότι βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές.

«Ο κίνδυνος για άλλη μια φορά έκανε την εμφάνιση του σε ακόμη έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ θα είχαν στις 04/12/2022 και ώρα 19:00 την τιμητική τους και σαν 2 σωματεία της ίδιας πόλης θα έπρεπε να θεωρηθεί σαν μια γιορτή του αθλητισμού για τη Λεμεσό. Όμως το Τσίρειο στάδιο μετατράπηκε για ακόμη μια φορά σε αρένα μονομάχων θέτοντας σε κίνδυνο το εντεταλμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε οριστεί για ασφάλεια στον συγκεκριμένο αγώνα».

Όπως σημειώνουν, «βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και οτιδήποτε μπορεί να τραυματίσει έναν άνθρωπο χρησιμοποιείται από τους ασυνείδητους οπαδούς εκθέτοντας τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι συνεχείς κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες στη σύγχρονη κοινωνία, πολλαπλασιάζονται ραγδαία θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή τους ενώ η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα».

Ο Πυροσβέστης, προστίθεται, «είναι το μόνο επάγγελμα που βρίσκεται σε συνεχείς κινδύνους , γνωρίζοντας πως ακόμη και αν λάβει όλα τα δέοντα και ενδεδειγμένα μέτρα για την ίδια του την προστασία , υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσει να καλύψει όλες τις παραμέτρους που θα προκύψουν από ένα επεισόδιο».

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών, καταδικάζει κάθε λογής βία, «όμως παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε αυτό που επανειλημμένα αναφέρουμε. Το επάγγελμα του πυροσβέστη εμπεριέχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται απο τους αρμοδιους φορεις. Όλα τα αναγκαία μέτρα πρέπει να μεγιστοποιηθούν από όλα τα αρμόδια όργανα για να μην θρηνήσουμε θύματα. Ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και έχει ως στόχο την ασφάλεια τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζωηρό ενδιαφέρον του Άρη για τον Γαλανόπουλο-Η πρόταση του ΑΠΟΕΛ και η πίεση του Ουζουνίδη
Σοκαρισμένη η Ιταλία από τις αποκαλύψεις για τον παράνομο τζόγο
Kάρολ Σφιντέρσκι: Αλτρουιστής και ώριμος, κερδίζει το στοίχημα με τον εαυτό του
Τεντόγλου και Καραλής στο EKO Cyprus International Athletics Meeting 2025 στη Λεμεσό τον Μάιο
Έρευνα Επιτροπής Δεοντολογίας για το Καρμιώτισσα-Ανόρθωση και το Ομόνοια 29ης-ΑΕΛ
Προκυρήχθηκε διαγωνισμός για αναβάθμιση του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό
Η μισή Ευρώπη θέλει Καρέτσα-Στο στόχαστρο και της Γιουβέντους ο διεθνής Έλληνας
Συγκλονίζει ο Ζαμπρότα, πάσχει από σοβαρή παραμόρφωση στα πόδια-«Θα μου κόψουν κομμάτια από τα οστά»
Πληροφορίες για κυπριακή μάχη για συμπαίκτη του Πίττα-Αναφορές σε Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνα
Βγήκε μπροστά ο Πραστίτης για τον επενδυτή-«Τα κλικς δεν αξίζουν περισσότερο από την αγωνία του κόσμου μας»