Το κομβικό ντέρμπι και το αρνητικό ρεκόρ που κινδυνεύει να ισοφαρίσει η Ομόνοια

Σε κομβικό σημείο για τη μελλοντική πορεία της στο πρωτάθλημα, βρίσκεται η Ομόνοια, η οποία απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, την ερχόμενη Παρασκευή παίζει τα ρέστα της, για να κρατηθεί ζωντανή για είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Οι πράσινοι, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους, θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να πάρουν τη νίκη και θα αναμένουν τον Άρη να κερδίσει την Πάφο στο Στέλιος Κυριακίδης, για να εξασφαλίσουν θέση στο πρώτο γκρουπ.

Βέβαια, κανείς στην Ομόνοια δεν θα ανέμενε ότι το ντέρμπι αιωνίων θα ήταν ένας τελικός για την είσοδο στην πρώτη εξάδα, ωστόσο τα αποτελέσματα της Ομόνοιας καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν ήταν τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα το τριφύλλι να μπει σε μπελάδες.

Εάν αποτύχει να μπει στην πρώτη εξάδα, θα γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα, από το 2008, που διεξάγονται τα play off, που όντας πρωταθλήτρια, δεν κατάφερε την επόμενη χρονιά να βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ.

Η πρώτη ομάδα που είχε παρόμοια εμπειρία, ήταν η ΑΕΛ, η οποία κατέκτησε τον τίτλο το 2012 και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρουπ, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Ωστόσο, τότε, στα play off οι ομάδες χωρίζοντας σε τρία γκρουπ των τεσσάρων και όχι δύο των έξι, όπως είναι σήμερα.

Όπως κι αν έχει, οι πράσινοι δεν σκέφτονται με τίποτα το χειρότερο σενάριο, αλλά αντίθετα, ελπίζουν ότι θα βρουν τον τρόπο, έστω και την τελευταία στιγμή να μπουν στο γκρουπ του πρωταθλήματος.

Ο Χένινγκ Μπεργκ, προετοιμάζει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του, έχοντας νωπές τις μνήμες από τον αγώνα του πρώτου γύρου όταν η ομάδα του έχασε με 4-2, σε ένα παιχνίδι που η Ομόνοια είχε δείξει στο γήπεδο όλες τις παθογένειες που έχει τη φετινή χρονιά.

Σημειώνεται ότι oι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας, θα βρεθούν το απόγευμα στο Ηλίας Πούλλος, για να ντοπάρουν τους παίκτες τους, ενόψει του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Σε ανάρτησή τους, οι οπαδοί των πρασίνων, αναφέρουν πως , «αυτές είναι οι μέρες που πρέπει να δείξουμε την διαφορά μας από κάθε άλλο οπαδό του νησιού!»

Σημειώνουν ότι «καλούμε τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ στις 17:45 να δώσει δυναμικό παρόν στο “Ηλίας Πούλλος”. Οι φετινές αποτυχίες ήταν πολλές όμως καθήκον μας είναι να νιώσουν όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα μας ότι σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι ένα! Είμαστε μια γροθιά και απαιτούμε να αγωνιστούν με όλη τους την ψυχή για την νίκη!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου
Στο γήπεδο του Μάκη Κεραυνού η μπάλα για τα χρέη των ομάδων στο Τμήμα Φορολογίας