Πράσινο φως Υπ. Υγείας για χορήγηση τρίτης δόσης σε παιδιά που είναι σοβαρά ανοσοκατασταλμένα

Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, μετά από αξιολόγηση των δεδομένων και αναφορών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, αποφάσισε όπως χορηγηθεί 3η δόση εμβολίου κατά της Covid-19 σε άτομα 12 ετών και άνω που είναι σοβαρά ανοσοκατασταλμένα.

Α) Συγκεκριμένα:

  • Τα εμβόλια Moderna και Pfizer (3η δόση) δύναται να χορηγηθούν τουλάχιστον 28 ημέρες μετά τη 2η δόση σε άτομα 12 ετών και άνω, που είναι σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα.

Β) Σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα θεωρούνται τα άτομα:

  • Με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, ή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.
  • Σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
  • Με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.
  • Με καρκίνο υπό αγωγή.
  • Με καρκίνο συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία και στην θεραπεία περιλαμβάνεται η χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, ή άλλου τύπου θεραπεία.
  • Με αιματολογικό καρκίνο κατά την τελευταία πενταετία.
  •  αυτοφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα, ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες ή άτομα με HIV λοίμωξη τα οποία έχουν CD4 κάτω από 200.
  • Που τους χορηγούνται φάρμακα που προκαλούν ανοσοανεπάρκεια πχ α) Ενεργός χρήση βιολογικών παραγόντων (π.χ. TNF αναστολείς, αναστολείς ιντερλευκίνης), ή άλλων ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, β) Ενεργός χρόνια λήψη κορτικοειδών e20mg πρεδνιζόνης ή ισοδύναμο της για 1 μήνες).

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες κατά τον εμβολιασμό τους πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση  που να αποδεικνύει ότι εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες ασθενών.

Δειτε Επισης

Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα
Συλλυπητήριο μήνυμα ΑΠΟΕΛ στον ΥΠΕΣ για το θάνατο του πατέρα του-«Εξέχουσα ιατρική προσωπικότητα»
«O ΠΑΟΚ πίεσε πολύ για τον Ντούντα»
Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τι Τζέι Σορτς με τον Παναθηναϊκό
Ανέλυσαν το πλάνο τους οι Βραζιλιάνοι επενδυτές-«Θα γίνουν πέντε μετεγγραφές για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»
Το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα μετά τη βόμβα με Γκάρι Ροντρίγκες-«Έγινε οικονομική υπέρβαση»
Έδεσε με νέο συμβόλαιο τον Λιούις-Σκέλι η Άρσεναλ
Θέλει δεύτερο Χάμπο για τον άξονα η Ντιναμό Βουκουρεστίου
Πόσους θα χωράει και πόσοι θα μπορέσουν να δουν το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα
Η Φενέρ διέλυσε την Μπεσίκτας κι έκανε το triple-crown