Ανακοίνωσε άλλους επτά θανάτους ασθενών με τελική αιτία τον κορωνοϊό το Υπ. Υγείας

Στο πλαίσιο της ετήσιας καταγραφής των στοιχείων από τη Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε ενημέρωση της βάσης δεδομένων που διατηρεί για τους θανάτους ασθενών, έχοντας καταγράψει και επαληθεύσει όλα τα δεδομένα που δηλώθηκαν τους προηγούμενους μήνες στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης. 

Στο πλαίσιο του ελέγχου αυτού, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών που απεβίωσαν με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου 2022 είναι 841 και όχι 834, όπως αναφέρεται στη χθεσινή ημερήσια ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι 7 θάνατοι που δηλώθηκαν εκπρόθεσμα αφορούν σε:

1.    Γυναίκα, ηλικίας 64 ετών, που απεβίωσε στις 04/03/2021

2.    Άνδρα, ηλικίας 81 ετών, που απεβίωσε στις 29/03/2021

3.    Άνδρα, ηλικίας 81 ετών, που απεβίωσε στις 02/05/2021

4.    Άνδρα, ηλικίας 77 ετών, που απεβίωσε στις 24/05/2021

5.    Γυναίκα, ηλικίας 62 ετών, που απεβίωσε στις 27/05/2021

6.    Άνδρα, ηλικίας 86 ετών, που απεβίωσε στις 03/06/2021

7.    Γυναίκα, ηλικίας 81 ετών, που απεβίωσε στις 12/08/2021

Ως εκ τούτου, από τη σημερινή καθημερινή ανακοίνωση, οι νέοι θάνατοι με υποκείμενη αιτία θανάτου την COVID-19, θα προστίθενται στον συνολικό αριθμό των 841. Από αυτούς οι 522 αφορούν άντρες και οι 319 γυναίκες.

Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επικαιροποίηση των βάσεων δεδομένων του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ορθή και ολοκληρωμένη καταγραφή των στοιχείων επιδημιολογικής επιτήρησης. Για σκοπούς διαφάνειας, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώνει για οποιαδήποτε νέα δεδομένα καταγράφει.

Δειτε Επισης

Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα
Συλλυπητήριο μήνυμα ΑΠΟΕΛ στον ΥΠΕΣ για το θάνατο του πατέρα του-«Εξέχουσα ιατρική προσωπικότητα»
«O ΠΑΟΚ πίεσε πολύ για τον Ντούντα»
Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τι Τζέι Σορτς με τον Παναθηναϊκό
Ανέλυσαν το πλάνο τους οι Βραζιλιάνοι επενδυτές-«Θα γίνουν πέντε μετεγγραφές για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»
Το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα μετά τη βόμβα με Γκάρι Ροντρίγκες-«Έγινε οικονομική υπέρβαση»
Έδεσε με νέο συμβόλαιο τον Λιούις-Σκέλι η Άρσεναλ
Θέλει δεύτερο Χάμπο για τον άξονα η Ντιναμό Βουκουρεστίου
Πόσους θα χωράει και πόσοι θα μπορέσουν να δουν το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα
Η Φενέρ διέλυσε την Μπεσίκτας κι έκανε το triple-crown