Από την κόλαση στον παράδεισο κι απ' εκεί στον ʼδη...
08:27 - 26 Φεβρουαρίου 2022
Πριν από τρία περίπου χρόνια, η Ομόνοια βρέθηκε ενώπιον της χειρότερης φάσης στην ιστορία της, αφού τερμάτισε έκτη στο πρωτάθλημα (2018-19), δίνοντας συνέχεια σε μια σειρά αγωνιστικών σεζόν, που διέγραφε ραγδαία πτώση στις... μετοχές της.
Το τριφύλλι, μέχρι εκείνη τη σεζόν, περνούσε μια «κόλαση», αφού έμενε χωρίς τίτλο και χωρίς σπουδαίες διακρίσεις, με τους οπαδούς της να έχουν ως μακρινή καλή θύμιση το πρωτάθλημα του 2010.
Οι επόμενες δύο χρονιές, με την έλευση του Χένινγκ Μπεργκ, άνθισαν το τριφύλλι, το οποίο από την κόλαση πήγε στον... παράδεισο, αφού στην πρώτη σεζόν (2019-20) τερμάτισε πρώτο κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος και πέρασε στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να εισέλθει για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Τον επόμενο χρόνο, κατέκτησε τον τίτλο και έκανε τρισευτυχισμένους τους φίλους της ομάδας, περνώντας παράλληλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ομίλους, αυτή τη φορά στο Conference League.
Οι συνεχόμενες επιτυχίες, δεν προδίκαζαν το τι θα επακολουθούσε, με τους οπαδούς των πρασίνων να θεωρούν ότι τα δύσκολα έχουν τελειώσει και πλέον η ομάδα τους βλέπει μόνο προς τα πάνω.
Τελικά, από τον παράδεισο, κατέληξαν στον... Άδη, αφού οι πράσινοι όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να υπερασπιστούν το στέμμα τους, αλλά θα μείνουν για πρώτη φορά εκτός εξάδας στη σύγχρονη ιστορία τους.
Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν το μακρινό 1954, όταν τερμάτισαν έβδομοι, θέση την οποία ενδεχομένως να καταλάβουν και τη φετινή χρονιά, αφού έχουν μια καλή διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πίσω τους.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η Ομόνοια, θα είναι η πρώτη πρωταθλήτρια που μετά την κατάκτηση του τίτλου, δεν θα καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες έξι θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, την επόμενη σεζόν.
Η χειρότερη επίδοση ανήκει στον Απόλλωνα, ο οποίος το 2006-07, μετά την κατάκτηση του τίτλου, τερμάτισε έκτος.
Σημειώνεται επίσης, όπως επισημάνθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ότι η Ομόνοια είναι η δεύτερη ομάδα μετά την ΑΕΛ, που όντας πρωταθλήτρια, δεν καταφέρνει να μπει στο γκρουπ τίτλου, την επόμενη χρονιά. Η αρνητική επίδοση των γαλαζοκιτρίνων, καταγράφηκε το 2012-13, όταν τερμάτισαν πέμπτοι, ωστόσο εκείνη τη χρονιά οι ομάδες χωρίζονταν σε τρία γκρουπ των τεσσάρων και όχι δύο των έξι, όπως συμβαίνει σήμερα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: