«Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου εναντίον του ΕΤΕΚ»

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου εναντίον του ΕΤΕΚ, το Επιμελητήριο, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσπάθειες εκφοβισμού από πλευράς του Φαίδωνα Φαίδωνος, καταδικάζοντας τις δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συζήτησης.

Αφορμή για τα σχόλια του Δημάρχου Πάφου αποτέλεσε η πρόταση του ΕΤΕΚ για ανακήρυξη του κτιρίου των Χαρουπόμυλων στην Πάφο ως διατηρητέου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη στέγαση ιδιωτικού πανεπιστημίου.

«Ο Δήμαρχος, υιοθετώντας την πάγια πλέον τακτική του, αναλώθηκε για άλλη μια φορά σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων διατυπώνοντας ένα συνονθύλευμα κατηγοριών που βασίζονται σε ανυπόστατες πληροφορίες, οι οποίες θα ήταν ανάξιες σχολιασμού αν δεν προβάλλονταν επί σκοπού προκειμένου να πλήξουν το κύρος του ΕΤΕΚ», αναφέρει στην απάντησή του το Επιμελητήριο.

Απαντώντας σε ό,τι αφορά την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πάφου, το Επιμελητήριο υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως «αυτές προωθούνται κανονικά εντός των πλαισίων που η νομοθεσία επιτρέπει».

Εξηγεί ότι «οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για θέματα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος είναι αποτέλεσμα της ομόθυμης στόχευσης των θεσμικών οργάνων του Επιμελητηρίου» και διαβεβαιώνει ότι θα εξακολουθήσει «να παρεμβαίνει με παρρησία στα τεχνικά θέματα της χώρας, βασισμένο πάντοτε σε επιστημονικά δεδομένα και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Το ΕΤΕΚ επανέρχεται στο θέμα του κτιρίου των Χαρουπόμυλων στην Πάφο, προειδοποιώντας ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως) θα πρέπει να προστρέξουν προληπτικά για να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων».

Υπενθυμίζει, ακόμα, ότι η αξιοποίηση των Χαρουπόμυλων για σκοπούς στέγασης του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Βηρυτού αποτελεί αδιαμφησβήτητα σημαντική επιτυχία για την πόλη της Πάφου, όμως τονίζει την ανάγκη για σεβασμό στη χρήση τους, με στόχο τη διατήρησή τους ώστε να διαφυλάσσεται ο χαρακτήρας τους, ως μέρος της κληρονομιάς της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο τονίζει ότι «η προσπάθεια να αποδοθούν στο ΕΤΕΚ αλλότρια κίνητρα ή σκοπιμότητες, είναι καταδικαστέα και στερείται σοβαρότητας», κάνοντας λόγο για «χαμηλού επιπέδου εκτόξευση λάσπης και ατεκμηρίωτων και ανυπόστατων κατηγοριών», από πλευράς του Δημάρχου Πάφου.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση του ΕΤΕΚ τονίζει ότι προτεραιότητα των παρεμβάσεών του «παραμένει η ουσιαστική συνδρομή του στην πρόοδο και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, βάσει σύγχρονων πολιτικών που σέβονται τον πολίτη, την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον», ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι τα οφέλη που αποκόμισε η πόλη της Πάφου, ως συνέπεια της υιοθέτησης προηγούμενων εισηγήσεων του ΕΤΕΚ, «δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν την αναίτια επίθεση του νυν Δημάρχου Πάφου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απέσυρε ενδιαφέρον από την κούρσα για την προεδρία της ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Το σύστημα επέλεξε ξανά τον εαυτό του»
Με Τσέλιε ή Σαμπάχ αν περάσει την Παρτιζάν η ΑΕΚ
Στέλνουν τον Τάντιτς στον Ολυμπιακό οι Σέρβοι
H ομάδα που θέλει να προκαλέσει μεταγραφικό σεισμό με Νεϊμάρ
«Η Ιταλία έκανε τη σωστή επιλογή, δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη»
Κληρώνει σήμερα για Πάφο, Ομόνοια και Άρη στο Champions League και Conference League-Οι πιθανοί αντίπαλοι
Σε εμπόλεμη κατάσταση ο ΠΑΟΚ-Θέλει να απαντήσει στον αιφνιδιασμό με μεταγραφές ο Σαββίδης
«Η Μπέτις πρότεινε συμφωνία συνιδιοκτησίας στη Γιουνάιτεντ για τον Άντονι»
Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»