Έκοψαν 17χρονο Τουρκοκύπριο από δοκιμαστικά στην Εθνική

Έντονη είναι η αντίδραση του ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, για το «κόψιμο», 17χρονου Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, από δοκιμαστικά, στην Εθνική Κύπρου.

Ο Τ/κ ευρωβουλευτής, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που δεν δόθηκε το δικαίωμα στον Tahsin Özler, να δοκιμαστεί στην Εθνική.

Όπως αναφέρει, «θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για την περίπτωση ενός Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή, που ονομάζεται Tahsin Özler. Στην επιστολή που μου έστειλε στις 9 Μαΐου 2022, αναφέρει ότι έπεσε θύμα διάκρισης».

Σημειώνει ότι, ο παίκτης της Ομόνοιας U17, «ήταν ο μόνος παίκτης της Ομόνοιας που δεν κλήθηκε στην ομάδα, αν και προτάθηκε από τη διοίκηση της Ομόνοιας».

Λέει επίσης πως «ο Tahsin Özler, όπως και εγώ, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά. Αυτός ο παίκτης είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα, ευκαιρίες και σεβασμό. Ειδικά όταν πρόκειται για την Εθνική Κύπρου, θα πρέπει να υπάρχει θέση για Τουρκοκύπριους αλλά και Ελληνοκύπριους».

Αναφέρει ακόμα ότι «κάποιοι υποστήριξαν ότι ο λόγος που αποκλείστηκε από την εθνική ομάδα ήταν ότι δεν θα ένιωθε άνετα με τη σημαία και τον εθνικό ύμνο, επειδή είναι Τουρκοκύπριος. Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, τότε η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Σαφώς και έχουν γίνει διακρίσεις σε βάρος του νεαρού Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής, ζήτησε από την ομοσπονδία να εξετάσει το θέμα και να τον ενημερώσει γιατί ο παίκτης δεν κλήθηκε στην Εθνική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι
«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
«Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Αντώνη Παπαδόπουλο»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
Έχασε και από την Μπράιτον και πάει πληγωμένη στο Φάληρο η Άστον Βίλα
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
Σε αναμμένα κάρβουνα στην Άστον Βίλα-Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ρότζερς
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό