Koύμαν: Απελευθερώθηκα όταν έφυγα, η Μπαρτσελόνα ζει από το παρελθόν

Στις 28 Οκτωβρίου του 2021 ο Ρόναλντ Κούμαν αποτέλεσε παρελθόν από την Μπαρτσελόνα, με τον Τσάβι να είναι ο αντικαταστάτης του λίγες μέρες αργότερα. Ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος θα αναλάβει το τιμόνι των οράνιε μετά το Μουντιάλ, μίλησε στο Esports3 για την εποχή του στον πάγκο των μπλαουγκράνα.

"Όταν έφυγα αισθάνθηκα απελευθέρωση. Ήταν δύσκολες στιγμές για το κλαμπ, με τον Λαπόρτα να έχει αμφιβολίες για εμένα. Εάν δεν κερδίζεις έχεις πρόβλημα. Δεν μετανιώνω για τίποτα" ανέφερε ενώ συμπλήρωσε για τον πρόεδρο των Καταλανών: "Ως πρόεδρος μπορείς να έχεις τις αμφιβολίες σου. Αλλά όταν τις λες δημόσια, όλοι αμφιβάλουν. Αυτό ήταν μεγάλο του λάθος".

Στη συνέχεια σχολίασε τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα: "Ως Ολλανδός είμαι υπέρμαχος του ποδοσφαίρου κυριαρχίας. Σχηματισμός με πέντε αμυντικούς, δεν είναι ένα αμυντικό σύστημα. Για τρεις ή τέσσερις μήνες με αυτό το σύστημα παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο πέρσι. Η Μπαρτσελόνα ζει από το παρελθόν, από το τίκι-τάκα, από το 4-3-3. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, είναι πιο γρήγορο, πιο δυνατό".

Μεταξύ άλλων σχολίασε και την αποχώρηση του Μέσι από την Μπαρτσελόνα: "Πήγα στο σπίτι, τον κατάλαβα, μου είπε κάποια προσωπικά πράγματα. Ήθελα να συνεχίσει. Είναι δύσκολο να τον βλέπω με άλλη φανέλα. Ήταν πλήγμα για εμένα μου έφυγε".

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Κουρτουά, η μεγάλη επιστροφή!
Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά