Άνετη νίκη Τσιτσιπά κόντρα στον Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-2) του Νταβίντ Γκοφάν (Νο53) και κάπως έτσι η Ελλάδα έκανε το 1-1 απέναντι στο Βέλγιο για το United Cup. Μία νίκη μακριά από την πρωτιά του ομίλου.

Παίζοντας εξαιρετικά κατά διαστήματα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Νταβίντ Γκοφάν 6-3, 6-2 φέρνοντας σε ισορροπία τη σειρά των αγώνων με το Βέλγιο (1-1) έπειτα από την ήττα της Δέσποινας Παπαμιχαήλ από την Άλισον Φαν Έετφανκ.

Το ξεκίνημα του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει πρώτος σε break παίρνοντας προβάδισμα 3-1, αλλά τον Γκοφάν να απαντάει άμεσα μειώνοντας σε 3-2 και αμέσως μετά σε 3-3 κρατώντας δύσκολα το service του σβήνοντας και break-point.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σ’ εκείνο το διάστημα ο Τσιτσιπάς, το έκανε στο επόμενο service-game του Γκοφάν με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει σε 2ο break (5-3) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set κάτι που έκανε αφού πρώτα έσωσε break-point του Γκοφάν.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να κάνει ένα τεράστιο hold σβήνοντας αρχικά το διπλό break-point του Γκοφάν (15/40) και στη συνέχεια έσβησε ένα ακόμα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο service-game του Βέλγου ο Τσιτσιπάς βρήκε break παίρνοντας προβάδισμα 3-2 το οποίο “εξαργύρωσε” λίγο αργότερα μ’ ένα ακόμα δύσκολο hold (4-2). Από εκεί και πέρα όλα έγιναν απλά για τον Τσιτσιπά που με νέο break έκανε το 5-2 κλείνοντας το παιχνίδι στο service του κάνοντας το 1-1 στο tie, αλλά και το 5-2 στις αναμετρήσεις με τον Βέλγο.

Η νίκη του Τσιτσιπά έφερε την ελληνική ομάδα ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά του ομίλου και στον τελικό του Περθ, καθώς χρειάζεται ακόμα μια νίκη στις συνολικά τρεις αναμετρήσεις της Τρίτης (3/1).

 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)