Μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου για το 2023 ο Τεντόγλου

Μετά την ευρωπαϊκή, και η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου συμπεριέλαβε τον Μίλτο Τεντόγλου στους υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή του 2023. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή του, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, βρίσκεται μεταξύ των έντεκα υποψηφίων που ανακοίνωσε η World Athletics, μαζί με τους Νίραζ Τσόπρα (Ινδία, ακοντισμός), Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ, σφαιροβολία), Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ), Σουφιάν Ελ Μπακαλί (Μαρόκο, 3.000μ. στιπλ), Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία, 1.500μ. / Μίλι / 5.000μ.), Κέλβιν Κίπτουμ (Κένυα, μαραθώνιος), Πιρς ΛεΠαζ (Καναδάς, δέκαθλο), Νόα Λάιλς (ΗΠΑ, 100μ. / 200μ.), Αλβαρο Μαρτίν (Ισπανία, βάδην) και Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία, 400μ. εμπόδια).

Για την ανάδειξη του κορυφαίου θα ψηφίσουν τα μέλη του συμβουλίου και της οικογένειας της World Athletics, καθώς και οι φίλαθλοι μέσω των επίσημων social media της διεθνούς ομοσπονδίας. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 28 Οκτωβρίου και στη συνέχεια (13-14 Νοεμβρίου) θα γνωστοποιηθεί η τελική πεντάδα. Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες θα ανακηρυχθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τεντόγλου έχει πλασαριστεί στην τελική τριάδα των υποψηφίων για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης για το 2023, μαζί με τον Μόντο Ντουπλάντις και τον Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»
Ο Κεραυνός κατέκτησε το Super Cup Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα ανδρών
ΝΒΑ, Μάβερικς: Τραυματίστηκε στον καρπό ο Έξουμ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης