Βλ. Τζιωρτζής: Η δεύτερη θέση στην Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη επιτυχία

Η δεύτερη θέση στην Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και η πιο μεγάλη στην καριέρα του, μετά τη περσινή τρίτη θέση και την τέταρτη θέση του 2020, δήλωσε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, λίγο πριν επιστέψει στην Κύπρο και μετά την ολοκλήρωση της τέταρτής του χρονιάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR Whelen EURO SERIES όπου φέτος μετείχε τόσο στη EURO NASCAR 2 όσο και ως rookie (πρωτοεμφανιζόμενος) στην EURO NASCAR PRO.

«Η συνεχής παρουσία στα ψηλά της κατάταξης για τέσσερα χρόνια, σε ένα πρωτάθλημα όπου μετέχουν 35-40 οδηγοί, δείχνει πως τίποτε δεν προέκυψε τυχαία» , πρόσθεσε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η αλήθεια, συνέχισε, «είναι πως με την ταχύτητα που έδειξα φέτος, ήταν αδιαμφισβήτητο πως δικαιούμουν το πρωτάθλημα, ιδιαιτέρως μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα (σ.σ. πέντε νίκες και τέσσερις pole positions στις πρώτες επτά κούρσες)».

«Όμως, το αυτοκίνητο είχε διαφορετική άποψη. Ήρθε η εγκατάλειψη στη δεύτερη κούρσα στην Τσεχία, ο καταστροφικός αγώνας στη Γερμανία με την απώλεια του κινητήρα και την άδικη ποινή που μου στέρησε έξι βαθμούς και αποκορύφωμα τα προβλήματα με τη δύναμη του αυτοκινήτου την πιο κρίσιμη στιγμή, στους δύο τελικούς του Βελγίου. Ένα από όλα αυτά να μην συνέβαινε, σήμερα θα ήμουν πρωταθλητής» επισημαίνει ο Τζιωρτζής, που προηγείτο για 11 κούρσες στην κατηγορία EURO NASCAR 2 χάνοντας το προβάδισμα μόνο στη 12η και τελευταία, μόλις για τέσσερις βαθμούς.

Στο μεταξύ, ο Τζιωρτζής κατετάγη 11ος στο πρωτάθλημα της PRO θέση που δεν αντιπροσωπεύει την ταχύτητα που επέδειξε φέτος, αφού έως και πέντε στροφές πριν το τέλος του τελευταίου αγώνα πάλευε για το Top5 και την πρωτιά στο rookie trophy.

Το εισιτήριο για τις ΗΠΑ

Τον ερχόμενο μήνα ο Τζιωρτζής θα πάει στην πόλη Nashville του Tennessee των ΗΠΑ για την επίσημη τελετή απονομών που θα γίνει στο πλαίσιο των απονομών του αμερικάνικου NASCAR, ενώ θα έχει επαφές με ομάδα που τον προσέγγισε στην αρχή του έτους συζητώντας τη πιθανότητα δοκιμαστικών και επιλεγμένων αγώνων στις ΗΠΑ για το 2024.

Στις ΗΠΑ θα πάει και τον προσεχή Φεβρουάριο και πάλι ως καλεσμένος του NASCAR συνεχίζοντας τις επαφές για το ενδεχόμενο μεταπήδησης στην άλλη μεριά του Ατλαντικού το επόμενο διάστημα. 

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»
Ο Κεραυνός κατέκτησε το Super Cup Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα ανδρών
ΝΒΑ, Μάβερικς: Τραυματίστηκε στον καρπό ο Έξουμ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης