Διαμαρτύρονται και στην UEFA για «εμπάργκο» τα κατεχόμενα

Έντονη διαμαρτυρία του για τη μη συμπερίληψη Τουρκοκύπριων νέων στην εκδήλωση GRASSROOUTS στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε ο Χασάν Σέρτογλου, πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με επιστολή του στην UEFA και κοινοποίηση στην FIFA, στην Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (TFF) και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος του Σαββάτου γράφει ότι διερωτήθηκε στην επιστολή ο κ. Σέρτογλου, που ήταν σε αυτή την εκδήλωση, που έγινε την περασμένη εβδομάδα τα παιδιά των Τουρκοκυπρίων, «τα οποία βρίσκονται κάτω από τα εμπάργκο που έχετε επιβάλει εδώ και χρόνια για πολιτικούς λόγους; Τι θα γίνει με τα παιδιά των Τουρκοκυπρίων, που πλήττονται από τα πολιτικά προβλήματα στο νησί; Ως πότε εσείς που έρχεστε σε εμάς και μας αγνοείτε, θα κλείνετε τα μάτια σε αυτό το άδικο εμπάργκο στο οποίο υπόκεινται τα παιδιά μας;».

Το πρόβλημά τους, συνέχισε, δεν είναι η πολιτική. «Το πρόβλημά μας είναι μόνο οι νέοι και τα παιδιά μας να παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτό το αίτημα είναι γνωστό τόσο στη FIFA όσο και στην UEFA. Το εξηγήσαμε στη FIFA στη Ζυρίχη. Το εξηγήσαμε στη Λευκωσία και θα συνεχίσουμε να το εξηγούμε σε κάθε πλατφόρμα. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω στο άδικο εμπάργκο σας».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, συνέχισε ο κ. Σέρτογκλου, ανακοινώσατε το έργο ‘Μπάλα ποδοσφαίρου για κάθε σχολείο στην Κύπρο’. «Θέλουμε να σας ρωτήσουμε: Ποια Κύπρο; Ποιο σχολείο; Ενώ τα παιδιά που ζουν στη νότια Κύπρο ανταμείβονται από εσάς, αξίζουν τέτοια ταπείνωση τα παιδιά των Τουρκοκυπρίων που ζουν στη βόρεια Κύπρο; Δεν είμαστε εμείς που δημιουργήσαμε αυτήν την κατάσταση, αλλά συνεχίζουμε να είμαστε τα θύματα λόγω των στάσεων σας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ούγκο Μάρτινς: «Είμαι πολύ περήφανος, μόνο νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ» (vid)
One Μακρής show με δώρο γενεθλίων για την ΑΕΛ ένα χατ-τρικ
«Κυανόλευκο» το βαρωσιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα
Στην αποστολή της Ομόνοιας ο Γιόβετιτς ενόψει Άρη
Διπλό μεγάλης σημασίας για την Ομόνοια Αραδίππου με 2-1 κόντρα στην Ομόνοια 29ης Μαΐου
Τρεις αγώνες το Σάββατο για 6η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan
ΑΠΟΕΛ: Το γκολ του Λαΐφη και η ειλικρινής παραδοχή του
Επικράτησε του Απόλλωνα η Καρμιώτισσα και έφυγε με δύο τέρματα στις αποσκευές της
Πρώτη κλήση Σωφρόνη Αυγουστή στην Εθνική Ανδρών ενόψει αγώνων Nations League
Ιστορική νίκη της Πάφου στην πρεμιέρα της στον Όμιλο του Conference League