Στην Κύπρο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Μικρών Κρατών του 2024

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Μικρών Κρατών του 2024, καθώς τα άριστα αγωνιστικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια του κυπριακού τζούντο στο τατάμι, και η όλη εξαιρετική δουλειά που γίνεται και εξωαγωνιστικά στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο (ΠΟΤ), έχει ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να εμπιστευτεί την ομοσπονδία για τη διοργάνωση το 2024 ενός πολύ σημαντικού διεθνούς πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τζούντο έχει επιλέξει την Κύπρο ως τη διοργανώτρια χώρα του 2ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τζούντο Μικρών Κρατών, που θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου 2024.

Πρόκειται για μια σχετικά νέα διοργάνωση στο καλεντάρι του αθλήματος, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά το 2022 στο Λουξεμβούργο και στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους τζουντόκα των μικρών πληθυσμιακά κρατών, να πάρουν επιπλέον εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο.

Η Κύπρος και η ΠΟΤ έλαβαν το χρίσμα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μετά από ενέργειες του προέδρου Σώτου Τρικωμίτη, ο οποίος αξιοποιώντας τις άριστες σχέσεις του με τους ιθύνοντες του αθλήματος πανευρωπαϊκά, αλλά και με όπλο την όλη οργάνωση που χαρακτηρίζει την ΠΟΤ, κατάφερε να φέρει στη χώρα μας τη διοργάνωση.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, ειδικά για τους ανερχόμενους αθλητές μας, αφού θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μεγάλους αριθμούς σε ένα διεθνές αγώνα, στο σπίτι τους.

Στην εναρκτήρια διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τζούντο Μικρών Κρατών, που έγινε το 2022 στο Λουξεμβούργο, η Κύπρος πήρε την πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων με 4 χρυσά, 4 αργυρά και 6 χάλκινα.

Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος, πέραν από τις δύο προαναφερθέντες χώρες, και οι Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μονακό, Νησιά Φαρόε, Σαν Μαρίνο.

Για την ΠΟΤ, σημειώνεται, η προετοιμασία που πρέπει να γίνει είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απαιτεί συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για τις διοργανώσεις της, είτε είναι Πανευρωπαϊκό Ανδρών με τη συμμετοχή 50 χωρών, είτε μικρότερες διοργανώσεις.

Η Κύπρος, καταλήγει η ανακοίνωση, αναμένεται να επωφεληθεί τον Νοέμβριο του 2024 από τετραψήφιο αριθμό διανυκτερεύσεων, με σημαντική τόνωση του αθλητικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, σε μια περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»
Ο Κεραυνός κατέκτησε το Super Cup Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα ανδρών
ΝΒΑ, Μάβερικς: Τραυματίστηκε στον καρπό ο Έξουμ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης