«Ο Άρης δεν είναι πυροτέχνημα και θα είναι εκεί για πάρα πολλά χρόνια»

Το αποψινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του Άρη κόντρα στην Μπέτις, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, σχολίασε ο πρόεδρος του σωματείου της Ελαφράς Ταξιαρχίας, Λύσανδρος Λυσάνδρου στον Super Sport FM.

«Για μας σήμερα είναι μια γιορτή που θέλουμε να την απολαύσουμε και να τη χαρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και στο μυαλό μας έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι και νίκη, μετά από αυτό που πέτυχε ο Άρης με τη Ρέιντζερς. Ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος ότι ο σκοπός μας σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και η ομάδα κτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε μας να επιζητά την επιτυχία. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Μπέτις είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με έναν έμπειρο προπονητή και ένα τεράστιο μπάτζετ συγκριτικά με τα δικά μας δεδομένα».

Για τις δηλώσεις Πελεγκρίνι που έδειξε πως θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τον Άρη: «Ένας προπονητής της κλάσης του κ. Πελεγκρίνι μας τιμά ότι μίλησε με αυτόν τον τρόπο για την ομάδα μας και αυτό δείχνει πως είμαστε υπολογίσιμος αντίπαλος και περιμένουμε σοβαρότητα από την Μπέτις. Δεν ήρθαν για διακοπές και να περάσουν καλά για ένα διήμερο στην Κύπρο».

Για τα όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση: «Αυτό είναι το ωραίο. Ονειρευόμαστε και αυτό είναι πολύ όμορφο. Το να ονειρεύεσαι ότι μπορείς να παίξεις με τη Ρέιντζερς και να την κερδίζεις, απόψε με την Μπέτις και να ονειρεύεσαι επίσης ότι μπορεί να περάσεις στην επόμενη φάση».

Πως αισθάνονται οι οπαδοί του Άρη πριν από τέτοια ματς: «Δεν κοιμόμαστε, περιμένουμε με αγωνία όλοι μας να έρθει η ώρα που θα πάμε στο γήπεδο να δούμε την ομάδα μας. Δεν είμαστε φανατικοί οπαδοί που θέλουμε αμάν-αμάν πάντα να κερδίζει η ομάδα. Ρομαντικός κόσμος, οι εκδρομές στο εξωτερικό, θα το είδατε όσοι ήρθατε μαζί μας. Σε ένα κλίμα χωρίς φανατισμό, χωρίς να ενοχλήσουμε ή να μας ενοχλήσουν. Στην Πράγα οι αντίπαλοι με το που κατεβήκαμε από το λεωφορείο μας χειροκρότησαν. Τα ζούμε σαν γιορτή τα παιχνίδια μας».

«Ήταν ένα όνειρο που κανείς δεν πίστευε ότι θα πραγματοποιηθεί. Βλέπουμε με μεγάλη χαρά μία ομάδα να παίζει όμορφο και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Και σας το λέω, ότι για εμάς τους οπαδούς δεν είναι αυτοσκοπός τα αποτελέσματα. Είναι που απολαμβάνουμε αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα και μας χαροποιεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

Αν η Μπέτις είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος: «Νομίζω ναι, είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος. Ναι, είμαι αισιόδοξος από τις εμφανίσεις της ομάδας. Με τη Σπάρτα ήμασταν καλοί, μπορούσαμε για θετικό αποτέλεσμα. Και να μην κερδίσουμε δεν θα στεναχωρηθούμε. Αυτή ομάδα με το κίνητρο και τους νεαρούς της παίκτες, νομίζω ότι θα μπούμε μέσα και να επιδιώξουμε τη νίκη. Γιατί όχι…».

«Στο Europa League ίσως να μην καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, όμως, αν κερδίσουμε απόψε, με έξι βαθμούς θα είμαστε κοντά για να συνεχίσουμε στο Europa Conference League», υπογράμμισε ακολούθως.

Για τον κόσμο του Άρη: «Να έρθουν να απολαύσουν όμορφο ποδόσφαιρο σε ένα πολύ ποδοσφαιρικό και όμορφο κλίμα».

«Η ομάδα έχει κτιστεί με στόχο να συμμετέχει σε ευρωπαϊκό όμιλο και όλοι οι παίκτες μας ανά πάσα στιγμή μπορούν να παίξουν βασικοί. Με το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα δεν μας προβληματίζει που παίζουμε σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι είναι επαγγελματίες. Δεν έχει σημασία αν παίζεις στο πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη. Πρέπει να μπαίνεις μέσα και να δίνεις το εκατό τοις εκατό», πρόσθεσε.

Για τη διαχείριση που κάνει ο Σπιλέφσκι και το γεγονός πως απέναντι σε Ρέιντζερς και Άρη χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα ξαφνιάζοντας: «Δικαιώθηκε στο τέλος. Είναι ο μόνος που ξέρει την κατάσταση του κάθε παίκτη και τα αποδυτήρια περισσότερο από κάθε άλλο, μαζί με τους συνεργάτες του. Εμείς βγάζουμε συμπεράσματα μόνο από αυτά που βλέπουμε στο γήπεδο. Άρα, με τη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης του κ. Σπιλέφσκι, σε κάθε παιχνίδι ο στόχος είναι η νίκη».

Η απουσία του Κόκοριν: «Είναι απώλεια αλλά και με τη Ρέιντζερς, χωρίς τον Κόκοριν έπιασε εξαιρετική απόδοση η ομάδα. Δεν στηρίζεται σε μονάδες ο Άρης. Όσο κι αν στοιχίσει η απουσία του, δεν θα φανεί στο γήπεδο. Χρειάζεται υπομονή και φέτος θα δείξει πράγματα όπως και πέρυσι».

Για τον επαγγελματισμό στον Άρη: «Επαγγελματική οργάνωση. Εγώ έζησα και τις εποχές του Άρη πριν από τους επενδυτές και ζω και τώρα τις αλλαγές. Είμαστε επαγγελματικός οργανισμός στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα πράγματα. Ακόμη και στον τρόπο που κουρεύεται το γρασίδι. Ο Άρης δεν είναι πυροτέχνημα και θα είναι εκεί για πάρα πολλά χρόνια. Ο Άρης κτίζει για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια. Κτίζει υποδομές, εγκαταστάσεις, φιλάθλους. Αυτός είναι ο σκοπός, το πλάνο και εκεί επικεντρώνονται οι επενδυτές…».

Δειτε Επισης

Τρεις αγώνες το Σάββατο για 6η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan
ΑΠΟΕΛ: Το γκολ του Λαΐφη και η ειλικρινής παραδοχή του
Επικράτησε του Απόλλωνα η Καρμιώτισσα και έφυγε με δύο τέρματα στις αποσκευές της
Πρώτη κλήση Σωφρόνη Αυγουστή στην Εθνική Ανδρών ενόψει αγώνων Nations League
Ιστορική νίκη της Πάφου στην πρεμιέρα της στον Όμιλο του Conference League
Ο ΑΠΟΕΛ "σκόνταψε" στην Σάμροκ στην πρεμιέρα του Conference League
Φοβερές ματσάρες για το κυπριακό πρωτάθλημα με απίστευτες αποδόσεις στη Fonbet
Έμφραγμα στο 90' ο ΑΠΟΕΛ-Πέταξε δύο βαθμούς με τη Σάμροκ των δέκα ποδοσφαιριστών
Έγραψε ιστορία η Πάφος-Πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Πετροκούμπ
Ξεκίνησε με το δεξί στο League phase η Ομόνοια-Κέρδισε 4-0 την Βίκινγκουρ