Το αυτονόητο της απόφασης, το μέγα σκάνδαλο αν αλλάξει κάτι και οι πραγματικές προκλήσεις

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το αυτονόητο της απόφασης που δικαιώνει τον Παναθηναϊκό, για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, την αντίπαλη πλευρά, που μιλάει για πρόκληση όταν έχει 7-0 στα χαρτιά και το μέγα σκάνδαλο που θα γίνει αν αλλάξει η απόφαση στην έφεση.

Το 2023 μπορεί να είναι μία ιστορική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι μία χρονιά, που θα αποδειχθεί ότι και ο Ολυμπιακός τιμωρείται όταν τραυματίζονται αντίπαλοι από κροτίδες, η αντικείμενα .Μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά έχει 7-0.Ναι ο Ολυμπιακός που λέει, ότι θέλει τα παιχνίδια να παίζονται στο γήπεδο και ότι είναι πρόκληση η απόφαση που βγήκε από την Πειθαρχική επιτροπή της Λίγκα είναι η ομάδα που έχει διδάξει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο πως παίρνεις παιχνίδι στα χαρτιά.

Με μία διαφορά μέχρι τώρα. Όταν οι άλλοι δίνουν την παραμικρή αφορμή τα παιχνίδια δεν αρχίζουν, διακόπτονται και ο Ολυμπιακός κερδίζει στα χαρτιά. Επτά φορές έχει γίνει μέχρι τώρα και τις τρεις την πάτησε ο Παναθηναϊκός, που άλλη μία τέταρτη φορά πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει χάσει στα χαρτιά τους βαθμούς που πήρε στο γήπεδο. Ολες οι ομάδες έχουν χάσει παιχνίδι στα χαρτιά εκτός από τον Ολυμπιακό. Ολες οι ομάδες έχουν πάρει παιχνίδι στα χαρτιά εκτός από τον Παναθηναϊκό. Αυτές είναι οι πραγματικές προκλήσεις και όχι αυτή η δίκαιη πρωτόδικη απόφαση, όπως λένε από τον Ολυμπιακό.

Αφορμές υπήρχαν πολλές μέχρι τώρα, αλλά ούτε μία δεν πλήρωσε ο Ολυμπιακός και σε ούτε μία δεν δικαιώθηκε ο Παναθηναϊκός. Στην Ριζούπολη με τα αίσχη, που έγιναν έγινε ένα παιχνίδι, που έκρινε έναν τίτλο το 2003 και σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα άρχιζε. Θα είχε υποστεί την τιμωρία η γηπεδούχος ομάδα και το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός, που δεν σηκώθηκε να φύγει, αλλά έπαιξε ένα παιχνίδι κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το 2010 ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Τζόρβας για ένα ημίχρονο έπαιζε με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να σημαδεύουν την πλάτη του με αεροβόλο κάτι που έχει φανεί και από τις φωτογραφίες και από την ομολογία του τότε τερματοφύλακα. Ούτε τότε έφυγε ο Παναθηναϊκός και κάθησε να παίξει ένα ματς κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και φυσικά δεν τιμωρήθηκε ποτέ ο Ολυμπιακός.

Το 2011 στο «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη» με την λήξη του αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους παίκτες του Παναθηναϊκού, που πήγαιναν στα αποδυτήρια. Τον Σισέ, τον Καντέ και άλλους παίκτες. Ο Ολυμπιακός το πήρε το παιχνίδια με τα διαιτητικά όργια και δεν έχασε τους βαθμούς με την επίθεση, που δέχθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Μάλιστα μετά το ματς ο επίσημος Ολυμπιακός δήλωνε ότι δίδαξε ήθος.

Πιο παλιά στις αρχές του 2000 στη Νέα Σμύρνη έγιναν εκτεταμένες καταστροφές από οπαδούς του Ολυμπιακού. Αρχικά επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών ,όπως έλεγε ο κανονισμός και τελικά την πήραν πίσω την απόφαση και ο Ολυμπιακός δεν τιμωρήθηκε και εκείνη η απόφαση έκρινε το πρωτάθλημα υπέρ του Ολυμπιακού και σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Καλό είναι, λοιπόν, αυτοί που από χθες μας κουνάνε το δάκτυλο για τα περί «να κρίνονται τα ματς στο γήπεδο» να κοιτάξουν τον καθρέπτη τους. Είναι οι πρώτοι διδάξαντες και οι μόνοι, που δεν θα πρέπει να μιλάνε. Ολες οι ομάδες έχουν πληρώσει ακριβά επεισόδια, που έχουν γίνει-ο Παναθηναϊκός περισσότερο από όλους -εκτός από τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια.

Η πρωτόδικη απόφαση δικαίωσε τον Παναθηναϊκό, όπως ήταν και το αυτονόητο μετά και την ομολογία του διαιτητή Μαρέσκα, ότι «ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του Χουάνκαρ από την στιγμή, που είχαν περάσει 2,5 ώρες από την προσωρινή διακοπή του αγώνα».

Η λογική λέει, ότι και στην έφεση ίδια απόφαση θα υπάρξει και επιτέλους θα τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά. Οτιδήποτε άλλο γίνει θα πρόκειται για το σκάνδαλο της 30ετίας και πλέον θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου με όλα τα παρεπόμενα.

Και επειδή βλέπω, ότι κάποιοι λένε για μένα και γράφουν, ότι έχω πει ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει μόνο στο γήπεδο τα παιχνίδια και όχι στα χαρτιά όπως οι άλλοι. Το έχω πει και το ίδιο λέω και τώρα θέλω όλα τα ματς να κρίνονται στο γήπεδο, αλλά υπάρχουν κάποια όρια. Δεν μπορεί ένας παίκτης να τραυματίζεται από κροτίδα κρότου λάμψης να παθαίνει ζημιά να έχει πρόβλημα με την ακοή του μέρες μετά και εγώ να λέω όλα καλά να μην τιμωρηθεί κανείς. Διότι τότε θα είναι σαν να επικροτούμε την βία. Και το ίδιο θα πω ακόμα και αν γίνει κάτι ανάλογο στην Λεωφόρο. Και τότε με τον Ιβιτς είχα πει, ότι ήταν ηλίθιος και απαράδεκτος αυτός, που πέταξε το κουτάκι μπύρας τον βρήκε η ΠΑΕ και τον απέκλεισε δια παντός από το γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός διαχρονικά είναι η ομάδα, που θέλει τα πάντα να κρίνονται στο γήπεδο. Και σας είπα και αφορμές, που είχαν δοθεί και έκατσε και έπαιξε, δεν έφυγε ποτέ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ούτε την προηγούμενη Κυριακή έφυγε. Μόλις τραυματίστηκε ο Χουάνκαρ πήγαν όλοι στα αποδυτήρια, ο διαιτητής το διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, αλλά την οριστική διακοπή του αγώνα την αποφάσισε ο διαιτητής επειδή 2,5 ώρες μετά ο γιατρός δεν μπορούσε να πει αν μπορεί να παίξει ο Χουάνκαρ η όχι ,άρα όπως δήλωσε ο Μαρέσκα δείχνει την σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Οσο για αυτά που ακούω περί αλλοίωσης πρωταθλήματος αν τελικά τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός αν ο Ολυμπιακός παραδεχθεί ότι έχουν αλλοιωθεί τα επτά πρωταθλήματα που πήρε με παιχνίδι στα χαρτιά τότε ναι έχει αλλοιωθεί και το φετινό. Δεν πάει τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας. Και αυτά, που ακούω, ότι ο Γκαρθία έβγαλε αίμα στην Τούμπα ,ενώ τον Χουάνκαρ δεν τον ακούμπησε τίποτα δεν είναι καν να τα παίρνουμε σοβαρά. Είναι ντροπή μόνο που το ακούμε αυτό, τίποτα άλλο. Εχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρωπιάς…

*Αύριο η ομάδα έχει ένα παιχνίδι, που είναι μεγάλη παγίδα. Ο Πανσερραϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα και την είδαμε και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό. Ακολουθεί και μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι και θα πρέπει η ομάδα να παίξει πολύ καλά, για να πάρει το τρίποντο. Το ματς είναι παγίδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα όπως το κάνει πάντα.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Απογοητευτικός ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Στεάουα στην Τούμπα για το Conference League
Δύο πολύτιμους βαθμούς «απώλεσε» στην πρεμιέρα του Conference League ο Παναθηναϊκός
Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Κονέ-Υπέβαλε την παραίτησή του μετά από 4 χρόνια
Στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA ανέβηκε η Ελλάδα
Οπαδός της Τράμπζονσπορ έδωσε στο παιδί του το όνομα του Μπακασέτα
Έλιωσε την Μπράγκα με τριάρα και εμφάνιση… τροπαιούχου ο Ολυμπιακός!
Γκαρθία: «Ο Μεντιλίμπαρ έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να έρθω στον Ολυμπιακό»
ΑΕΚ: Ακόμα δύο επιστροφές για τον Αλμέιδα, μπήκαν Λιβάι και Γκατσίνοβιτς
Ολυμπιακός Κ19: Ξεκινάει το φετινό του ταξίδι στο Youth League κόντρα στην Ταλίνα Κάλεβ
Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στη νίκη με πειστική εμφάνιση στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα