Σούπερ τελικοί σε Βιέννη και Βασιλεία

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει σήμερα η σειρά ATP 500 για τη φετινή σεζόν.

Στη Βιέννη (15.00, Cosmote Sport 6) ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο.1 του ταμπλό), που χθες σταμάτησε τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του και να σηκώσει το 21ο τρόπαιό του.

Θα βρει απέναντί τον τον Γιάνικ Σίνερ (Νο.2 του ταμπλό), που νίκησε στα δύο σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ, και ψάχνει τον δέκατο τίτλο της καριέρας του. Οι δυο τους, μάλιστα, έχουν συναντηθεί φέτος σε άλλους τρεις τελικούς (Ρότερνταμ, Μαϊάμι, Πεκίνο), με τον 22χρονο Ιταλό να πανηγυρίζει τη νίκη στην Κίνα, η οποία ήταν και η πρώτη του σε βάρος του 27χρονου Ρώσου (1-6).

Όπως και να έχει, πρόκειται για δύο από τους καλύτερους παίκτες της φετινής σεζόν, τους οποίους θα δούμε και στο Τορίνο στο ATP Finals (12-19/11).

Την παρουσία του στην ιταλική πόλη κυνηγάει, όμως, ακόμα ο Χούμπερτ Χούρκατς (No.4 του ταμπλό), που θα αναμετρηθεί στον τελικό της Βασιλείας (16.30, Cosmote Sport 7) με τον υπερασπιστή του τίτλου Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο.6 του ταμπλό).

Ο 26χρονος Πολωνός, νικητής στη Σανγκάη, κάνει εξαιρετικό φινάλε στη σεζόν και αν φύγει από τη Βασιλεία με τον τίτλο, τότε θα πλησιάσει... σε απόσταση αναπνοής το Νο.8 του Race Xόλγκερ Ρούνε, ο οποίος ηττήθηκε από τον Φίλιξ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 22χρονος Καναδός, από την πλευρά του, δεν τα έχει πάει καλά τη φετινή σεζόν, όμως έχει την ευκαιρία να σηκώσει τον πρώτο τίτλο του για το 2023 και πρώτο μετά την περσινή νίκη του στη Βασιλεία! Στο head to head ο Φίλιξ προηγείται με 2-1.

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»
Ο Κεραυνός κατέκτησε το Super Cup Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα ανδρών
ΝΒΑ, Μάβερικς: Τραυματίστηκε στον καρπό ο Έξουμ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης