Στα χέρια της Λίβερπουλ το ηχητικό από τον διάλογο VAR-διαιτητή μετά τον σάλο με το ακυρωθέν γκολ

Η Λίβερπουλ κατάφερε να λάβει το ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ του διαιτητή Σάιμον Χούπερ και της αίθουσας VAR κατά τη διάρκεια του μνημειώδους μπερδέματος με το γκολ του Λουίς Ντίαζ να ακυρώνεται λανθασμένα στον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ το Σάββατο.

Η PGMOL υποσχέθηκε επίσης να δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό υλικό των συζητήσεων μόλις αυτό εξεταστεί από τον σύλλογο του Άνφιλντ.

Η Λίβερπουλ υποσχέθηκε να “διερευνήσει” τις επιλογές της για να δικαιωθεί για το ατόπημα και το πρώτο βήμα ήταν να ζητήσει το αρχείο ήχου από την PGMOL. Η επιθυμία αυτή έχει πλέον εκπληρωθεί και η Λίβερπουλ έχει λάβει τις κασέτες.

Τώρα θα πάρει χρόνο για να εξετάσει την ηχογράφηση πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το τι θα κάνει στη συνέχεια, επιμένοντας ότι υπάρχει μια “σειρά από επιλογές” στο τραπέζι για να λάβει ο σύλλογος.

Το γκολ του Ντίαζ ακυρώθηκε λανθασμένα λόγω ενός μπερδέματος με το VAR να θεωρεί ότι ο Simon Hooper στο γήπεδο είχε κατακυρώσει γκολ, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι βρέθηκαν στο Stockley Park είπαν ότι ο έλεγχος ήταν “πλήρης” και το παιχνίδι συνεχίστηκε λανθασμένα με ένα ελεύθερο σουτ των Σπερς.

Οι “Reds” είχαν ζητήσει από την PGMOL να αποκαλύψει τον ήχο, αφού το VAR δεν κατάφερε να ανατρέψει μια λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει το γκολ του Ντίαζ στο πρώτο ημίχρονο.

Στον απόηχο του αμφιλεγόμενου αγώνα, τον οποίο η Τότεναμ κέρδισε με 2-1 χάρη σε ένα καθυστερημένο αυτογκόλ του Joel Matip, η PGMOL ζήτησε συγγνώμη για το λάθος και υποστήριξε ότι η απόφαση να ακυρωθεί το γκολ ήταν αποτέλεσμα “σημαντικού ανθρώπινου λάθους”.

Ο Χάουαρντ Γουέμπ, τεχνικός διευθυντής της PGMOL, επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό και θα συζητήσει την απόφαση στο επόμενο επεισόδιο της νέας μηνιαίας τηλεοπτικής εκπομπής Match Officials Mic’d Up
Πρόσθεσε: “Αυτό ήταν ένα σαφές και προφανές σφάλμα γεγονότων και θα έπρεπε να έχει ως αποτέλεσμα την κατακύρωση του γκολ μέσω της παρέμβασης του VAR”.

Παρόλο που υπήρχαν εσωτερικές διαφωνίες σχετικά με το αν ο ήχος έπρεπε να είχε δοθεί στη δημοσιότητα μετά την γκάφα του Σαββάτου, ο επικεφαλής της PGMOL Χάουαρντ Γουέμπ ήταν πρόθυμος να τον δώσει αμέσως στη δημοσιότητα.

Την Κυριακή, η Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτήρισε το λάθος “απαράδεκτο” και υποστήριξε ότι “η αθλητική ακεραιότητα είχε υπονομευθεί”.

Η ανακοίνωση ανέφερε: “Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ αναγνωρίζει την παραδοχή της PGMOL για τα λάθη της χθες το βράδυ (Σάββατο). Είναι σαφές ότι δεν έγινε η σωστή εφαρμογή των νόμων του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να υπονομευτεί η αθλητική ακεραιότητα.

‘Αποδεχόμαστε πλήρως τις πιέσεις υπό τις οποίες εργάζονται οι αξιωματούχοι των αγώνων, αλλά αυτές οι πιέσεις υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ανακουφίζονται και όχι να επιδεινώνονται από την ύπαρξη και την εφαρμογή του VAR’.

Πηγή: Dailymail

Δειτε Επισης

Συγκινεί ο Χοσέλου για Καρβαχάλ-«Θα προτιμούσα να είχε συμβεί σε μένα παρά σε σένα»
Ποιος προορίζεται για υπηρεσιακός προπονητής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν απολυθεί ο Τεν Χαγκ
Σοκ με Καρβαχάλ στη Ρεάλ-Ρήξη χιαστού και νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν
Νίκες με ανατροπή σε ματς-θρίλερ για Σίτι και Άρσεναλ
Στην κορυφή της Premier για ακόμα μία εβδομάδα η Λίβερπουλ
Ισοπαλία με άρωμα... Ολυμπιακού για Ρίο Άβε και Φαμαλικάο!
Ο 17χρονος Μανέ κλήθηκε ταυτόχρονα σε δύο εθνικές ομάδες-Ο επιθετικός της Γουλβς στο επίκεντρο διαμάχης
Απόφαση σταθμός κατά της FIFA-Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τον Ντιαρά
Ο Μπάλακ διαψεύδει ότι η 23χρονη κοπέλα του ήταν φίλη του γιου του που σκοτώθηκε στα 18
ΒΙΝΤΕΟ: Ξύλο και καρεκλοπόλεμος μεταξύ των οπαδών Τβέντε και Φενέρμπαχτσε στο Ενσέντε