Έτσι είδε ο Κυπριανίδης τις επίμαχες φάσεις των αγώνων της αγωνιστικής

Τις επίμαχες φάσεις των αγώνων της 9ης αγωνιστικής κλήθηκε να αναλύσει ο Γιαννάκης Κυπριανίδης μέσω του Super Sport FM.

Εθνικός Άχνας – Δόξα

Στο 9’-10’ πέναλτι μέσω VAR για την Άχνα. Ο Γιαμπερέ πέρασε τα χέρια μπροστά στο πρόσωπό του αποκρούοντας την μπάλα και μέσω VAR δόθηκε το πέναλτι. Όταν έρχεται ένα μακρινό σουτ τοποθετούν τα χέρια για να μην κτυπήσουν. Αυτός ήταν σε κίνηση δεν μπορείς να του δώσεις ελαφρυντικό.

Καρμιώτισσα  – ΑΠΟΕΛ

Στο 23’ το VAR σταμάτησε το διαιτητή για να διευκρινήσεις ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή στο γκολ του Εντονγκαλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πάει στο on field review o διαιτητής.

Στο 65’ ακυρώνει το γκολ του ΑΠΟΕΛ, γίνεται έλεγχος και βλέπουμε ότι ο ώμος του αμυντικού κάλυπτε τον σκόρερ. Στην αρχή της φάσης όμως, όταν ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την μπάλα, οι παίκτες της Καρμιώτισσας, ζήτησαν φάουλ. Σε εκείνο το σημείο άρχισε η επίθεση και έπρεπε να ελεγχθεί από το VAR. Ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, ο Πολυκάρπου ανέτρεψε τον Σουκ της Καρμιώτισσας που ήταν κάτοχος και μετά πήρε την μπάλα. Πάσαρε ακολούθως και άρχισε η αντεπίθεση. Εμάς μας ελέχθη ότι το VAR έλεγξε για οφ σάιντ.

Στο 73’ ακυρώθηκε γκολ της Καρμιώτισσας και ελέγχθηκε η φάση και ήταν σωστή η απόφαση ήταν οφ σάιντ ο Τσουκαλάς.

Στο 95’ ένα πέσιμο του Θεοδώρου της Καρμιώτισσας, σε μαρκάρισμα από τον Σεμπάκ. Ήταν μέσα στην περιοχή, ούτε εδώ έγινε έλεγχος από το VAR. Ήταν πέναλτι, του μάζεψε τα πόδια. Ελέγχονται και διαιτητής και VAR.

Στη φάση του πέναλτι που σκόραρε ο Καρμιώτισσα, o VAR κάλεσε τον διαιτητή στο πάτημα του Φαουάζ στον Χριστοφόρου και έδωσε αμέσως το πέναλτι

Ανόρθωση – ΑΕΖ

Στο 16’ ζήτησε χέρι η Ανόρθωση και πέναλτι, μετά από ένα μελέ. Ο παίκτης έπαιξε την μπάλα με τα πόδια και μέσα από τα σκέλη του ακούμπησε στο χέρι του. Ήταν ακούσιο.

Στο 33’ ο Ρουίς διεκδικεί την μπάλα με τον Φερέιρα, σωστά δεν δόθηκε οποιαδήποτε παράβαση. Ύψωσαν και οι δύο τα πόδια διεκδικώντας την μπάλα.

40’ Σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΖ.

Στο πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση στο 48’, ο Φερέιρα έβαλε έξυπνα το πόδι του να προστατέψει την μπάλα και με την ταχύτητα που ήρθε ο αντίπαλος ανέτρεψε τον Φερέιρα. Δικαιούται ένας παίκτης να βάλει το σώμα του μπροστά από την μπάλα για να την προστατέψει.

Στο 81’ και 91’ ζήτησαν πέναλτι από την Ανόρθωση. Καθαρά κτύπησε στο στήθος του ενός και στο σώμα του άλλου (Χρίστου και Ντελμίρο) η μπάλα.

Απόλλων – Πάφος

Στο 18’ είχαμε το πέναλτι της Πάφου, μέσα στην περιοχή ο Ντράγκομιρ έπαιξε την μπάλα και ήρθε ο Πεϊμπέρνς καθυστερημένα και κτύπησε με τα πόδια τον παίκτη της Πάφου. Σωστά δόθηκε το πέναλτι. Δεν δικαιούσαι αυτές τις επαφές.

Στι 28’ βλέπουμε αρχικά κοκορομαχία του Χ. Κυριάκου με τον Μπρούνο και ο παίκτης του Απόλλωνα κτύπησε στο λαιμό και έριξε στο έδαφος τον αντίπαλο του. Κίτρινη στον Μπρούνο που προκάλεσε την ένταση και απευθείας αποβολή για τη βίαιη πράξη του Χάμπου. Σωστή η αποβολή…

Για την διαμαρτυρία του Μιλόγεβιτς για δεύτερη κίτρινη στον Μπρούνο, σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Μπρούνο έπαιξε το 1-2 με συμπαίκτη του, στην κίνησή του είδε ξαφνικά τον παίκτη του Απόλλωνα να έρχεται, έβαλε τα χέρια του και με την ταχύτητα που ερχόταν ο παίκτης του Απόλλωνα συγκρούστηκαν. Φάουλ ήταν, δεν δόθηκε, αλλά όχι κάρτα. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Δεν ήταν εσκεμμένο. Για να μην συγκρουστούν πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν μας έδειξαν πολλά πράγματα με τον προπονητή. Μια κάρτα είδαμε. Σχολιάζουμε μόνο ό,τι βλέπουμε στο γήπεδο.

Για το ακυρωθέν γκολ της Πάφου ορθή η απόφαση.

Ομόνοια – ΑΕΚ

Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Κακουλλή, επικυρώθηκε και από το VAR.

Απερίσκεπτο μαρκάρισμα στο 84’ του Σάντσες στον Λοΐζου. Θα μπορούσε να του έδειχνε κίτρινη κάρτα. Ήταν απερίσκεπτη ενέργεια του παίκτη της ΑΕΚ.

Δειτε Επισης

Τρεις αγώνες το Σάββατο για 6η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan
ΑΠΟΕΛ: Το γκολ του Λαΐφη και η ειλικρινής παραδοχή του
Η γκάφα της χρονιάς από τον Μελιέ στο 97' του Σάντερλαντ - Λιντς(vid)
Επικράτησε του Απόλλωνα η Καρμιώτισσα και έφυγε με δύο τέρματα στις αποσκευές της
Πρώτη κλήση Σωφρόνη Αυγουστή στην Εθνική Ανδρών ενόψει αγώνων Nations League
Ιστορική νίκη της Πάφου στην πρεμιέρα της στον Όμιλο του Conference League
Ο ΑΠΟΕΛ "σκόνταψε" στην Σάμροκ στην πρεμιέρα του Conference League
Φοβερές ματσάρες για το κυπριακό πρωτάθλημα με απίστευτες αποδόσεις στη Fonbet
Έμφραγμα στο 90' ο ΑΠΟΕΛ-Πέταξε δύο βαθμούς με τη Σάμροκ των δέκα ποδοσφαιριστών
Έγραψε ιστορία η Πάφος-Πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Πετροκούμπ