Βολές ΑΠΟΕΛ σε Αθλητικό Δικαστή μετά την καμπάνα στον Σα Πίντο-«Οι ποινές δεν είναι ισοβαρείς»

Για ποινές που δεν είναι ισοβαρείς κάνει λόγο ο ΑΠΟΕΛ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την ποινή που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής στον Ρικάρντο Σα Πίντο, για τη συμπεριφορά του στο ημίχρονο του ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση.

Όπως αναφέρουν οι γαλαζοκίτρινοι, «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, επιλέγει να εφαρμόσει κατά γράμμα τις πρόνοιες των Πειθαρχικών Κανονισμών εναντίον όσων εκπροσωπούν τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ταυτόχρονα για άλλες ομάδες ή πρόσωπα, οι ποινές δεν είναι ισοβαρείς».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι, «σήμερα ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε μία από τις πιο αυστηρές ποινές που υπάρχουν στον πειθαρχικό κανονισμό της ΚΟΠ, εις βάρος του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Ricardo Sá Pinto ενώ δύο μέρες προηγουμένως, για τις παραπομπές εις βάρος του προπονητή της Ανόρθωσης (9β και 9ια) που επιφέρουν ποινές, για τουλάχιστον επιπλέον 5 αγωνιστικές πέραν του αυτόματου αποκλεισμού, επέβαλλε απλά χρηματικό πρόστιμο».

Παράλληλα ο ΑΠΟΕΛ τονίζει ότι, «πέρυσι τον Μάρτιο με ακριβώς τις ίδιες παραπομπές (9β και 9ια) ο κ. Βρυωνίδης επέβαλλε ποινές αποκλεισμού 2 αγωνιστικών, από τα γήπεδα σε 3 παράγοντες του ΑΠΟΕΛ. Θυμόμαστε πολύ καλά και τα περιστατικά, τον Απρίλιο του 2022 όπου και πάλι ο Αθλητικός Δικαστής, τιμώρησε με ποινές αποκλεισμού πέραν των 4 αγωνιστικών, 5 παράγοντες του ΑΠΟΕΛ με ακριβώς το ίδιο κατηγορητήριο όπως δημοσιοποιήθηκε για τον προπονητή της Ανόρθωσης».

Ο σύλλογος της Λευκωσίας αναφέρει πως, «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως ΑΠΟΕΛ να αποδεχόμαστε την εφαρμογή των ποινών που απονέμεται ισόποσα, σε όλους τους παράγοντες και σε όλους τους προπονητές, που ξεφεύγουν των ορίων, της ορθής συμπεριφοράς», προσθέτοντας ότι, «επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που προέχει είναι ο αγώνας του Σαββάτου, γι' αυτό και δε θα προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση».

Δειτε Επισης

Πέφτει η αυλαία της Cyprus League, ακολουθεί η φιέστα των Πρωταθλητών
Πέφτει η αυλαία για το Cyprus League by Stoiximan-Ανεβαίνει στον ουρανό της Πάφου το τρόπαιο
Ορίστηκαν οι διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής
Το πάρτι στη φιέστα, ο τελικός κυπέλλου και το μέλλον του Ζάιρο στην Πάφο
Η απόδοση της Πάφου στη φιέστα τίτλου και το αιώνιο ντέρμπι με €30 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
Κορυφαίος προπονητής του πρωταθλήματος ο Καρσέδο
Η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς
Με το Σάκη Ρουβά ξεσηκώνει την πόλη η Πάφος FC-Στο Στέλιος Κυριακίδης η φιέστα του πρωταθλήματος
Στην Cablenet η Ομόνοια 29ης Μαΐου-Κοιτάζουν Γαρπόζη για τον πάγκο
«Είμαστε άψογοι στην οικονομική διαχείριση, δεν χρωστούμε σε τρίτους και η ομάδα μας αποτελεί πόλο έλξης»