Η Ελλάδα και το μπάσκετ αποχαιρέτησαν με τα τρόπαιά του τον Γιάννη Ιωαννίδη

Το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Ιωαννίδη είπαν συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το φέρετρο με τη σορό του – σκεπασμένο με τη σημαία του Άρη – έφτασε, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, προκειμένου να αποχαιρετήσουν όλοι μαζί τον “Ξανθό” στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Στο Αλεξάνδρειο έφτασε και ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος αφού αποθεώθηκε από τον κόσμο, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την απώλεια του «μεγάλου του αδερφού», όπως χαρακτήρισε τον Γιάννη Ιωαννίδη. «Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη.

Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδερφο, έβαζε την ομάδα πανω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν αντέχαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι’ αυτό» ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.

Στο μεταξύ, η ομάδα μπάσκετ του Άρη, μετά την άφιξη του φερέτρου, σήκωσε τα κύπελλα που έχει κατακτήσει ο Γιάννης Ιωαννίδης με την ομάδα και στη συνέχεια άφησαν λουλούδια πάνω στο φέρετρο.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπλίστας Βασίλης Λυπηρίδης και ο προπονητής Γιώργος Μπουσβάρος βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Γιαννη Ιωαννίδη.

Το «παρών» στο γήπεδο, όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως τεχνικός προ ετών του Αρη, θεωρούσε «σπίτι» του, έδωσε η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη και φίλαθλοι του συλλόγου.

Ο επικήδειος της κόρης του που συγκλόνισε

Χθες στον Άγιο Ιωάννη Βούλας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για όσους δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία, στη Θεσσαλονίκη. Ράγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένης στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Άγιο Ιωάννη Βούλας. Η Ελένη αποχαιρέτησε τον πατέρα της με μία σπαρακτική ομιλία.

Αναλυτικά η αγαπημένη Ελένη ανέφερε:

“Αγαπημένε μου πατέρα, λατρεμένε μπαμπά μου…

Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι.

Και δεν είμαι μόνη μου, εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε σιωπηλά πόσο σε αγαπάμε και τι σήμαινες, τι θα σημαίνεις πάντοτε για την οικογένεια σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα…

Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή.

Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτε, ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος.

Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου…

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπα μας, σήμερα που σού λέμε το αντίο, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, η παρηγοριά: θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες…

Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο.

Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει «Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι». Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους… ”

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι Μεσογειακοί και Παγκύπριοι Αγώνες Ανοικτής Κολύμβησης
Πένθος για τον Μίλτο Τεντόγλου-Πέθανε ο παππούς του
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»
Ο Κεραυνός κατέκτησε το Super Cup Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα ανδρών
ΝΒΑ, Μάβερικς: Τραυματίστηκε στον καρπό ο Έξουμ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα