Συναντήθηκε με τον ΓΓ της FIBA η Αννίτα ενόψει Eurobasket 2025

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε τη Δευτέρα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή και αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) για ενημέρωσή της, αναφορικά με την πορεία προετοιμασίας ενόψει της συνδιοργάνωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία του FIBA Eurobasket 2025. 

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας της FIBA ενημέρωσε για τη σημαντικότητα της αθλητικής διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι ο αντίκτυπος για τη χώρα θα είναι θετικός, αφού τα έσοδα από τη διοργάνωση αναμένεται να είναι τουλάχιστον τριπλάσια από την επένδυση, η οποία εκτιμάται να πραγματοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ ανέφερε ότι η εν λόγω διοργάνωση είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα λάβει χώρα στη Δημοκρατία από την ίδρυσή της.

Στο πλαίσιο αυτής, αναμένεται να φιλοξενηθούν, αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς. Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτό το αθλητικό γεγονός συνιστά καλή ευκαιρία να εδραιωθεί η δημοκρατία ως προορισμός αθλητικού τουρισμού. 

Ειδικότερα σημείωσε ότι αναμένεται να επενδυθεί για τη διοργάνωση ποσό περίπου €6 εκατομ. πρόσθετα του ποσού που θα επενδυθεί για την αναβάθμιση των υποδομών, οι οποίες θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται και μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Γενικό Γραμματέα της FIBA αναφέρθηκε στα πολύ καλά αποτελέσματα των κυπριακών ομάδων καλαθοσφαίρισης και ειδικότερα στις επιτυχίες που είχαν στο πρόσφατο παρελθόν οι γυναικείες ομάδες. 

Παράλληλα, τόνισε τη σημαντικότητα στην ανάδειξη όλων των ομαδικών αθλημάτων και επισήμανε ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία προώθησης και ανάδειξης ακόμη περισσότερο της καλαθοσφαίρισης. 

Η Πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε τη διαχρονική στήριξή της προς την ΚΟΚ και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην πορεία προετοιμασίας της όλης διοργάνωσης, ώστε αυτή να στεφθεί με επιτυχία και να προωθηθεί ο αθλητισμός στη χώρα. 

Δειτε Επισης

Πένθος για τον Μίλτο Τεντόγλου-Πέθανε ο παππούς του
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»
Ο Κεραυνός κατέκτησε το Super Cup Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα ανδρών
ΝΒΑ, Μάβερικς: Τραυματίστηκε στον καρπό ο Έξουμ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
ΑΠΟΕΛ: Το γκολ του Λαΐφη και η ειλικρινής παραδοχή του
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Έμφραγμα στο 90' ο ΑΠΟΕΛ-Πέταξε δύο βαθμούς με τη Σάμροκ των δέκα ποδοσφαιριστών
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο