Ενδεχόμενη κλοπή εντοπίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για την ΚΟΕ

Αναφορές στο πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού σε σχέση με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΚΟΕ στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Επιτροπή Δεοντολογίας ανακοίνωσε ότι παρέλαβε πόρισμα που αφορά παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας από μέρους μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ. Το πόρισμα μελετήθηκε και υιοθετήθηκε στο σύνολό του από την Επιτροπή. «Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα», προστίθεται.

Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών, και έχοντας περιορισμούς στο πόσες πληροφορίες μπορούσε να μοιραστεί λόγω της διαδικασίας που επίκειται, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ευθύμιος Ευθυμίου, ανέφερε πως η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το πρωί της Πέμπτης στον Γενικό Εισαγγελέα.

Όπως εξήγησε, έχουν διαπιστωθεί πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων «και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έχουν κλαπεί λεφτά». Για το θέμα θα κληθεί να αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Διευκρίνισε ότι ο ύποπτος που ενδεχομένως διέπραξε ποινικά αδικήματα είναι ένας και πειθαρχικά παραπτώματα πολλοί. Αν και δεν αναφέρθηκαν ονόματα, αυτό το μέλος δεν είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Χρυσοστόμου.

Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε, επίσης, πως έχουν διαπιστωθεί και πληθώρα πειθαρχικών παραπτωμάτων, για τα οποία δεν φαίνεται να υπάρχουν δυνατότητες επίλυσης μέσα από το Καταστατικό της ΚΟΕ. Εξήγησε ότι χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο, παρόλο που δεν πρόκειται για υπαλλήλους, επειδή αυτόν δικαιούται να χρησιμοποιήσει. Γι’ αυτό το θέμα, θα σταλεί επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, από το Υπουργείο της οποίας προέρχεται περίπου το 38% του προϋπολογισμού της ΚΟΕ, για να πράξει ό,τι θεωρεί πρέπων.

Δειτε Επισης

Μπήκε στο παρκέ και έπαιξε με ομάδες μπάσκετ σε τροχοκάθισμα ο ΠτΔ-Ανακοίνωσε οικονομικά κίνητρα
Με άλμα στα 8,25μ. ο Τεντόγλου πήρε την 1η θέση στο μίτινγκ Λεμεσού
Στην πίστα Vallelunga στην Ιταλία ο Τζιωρτζής για τον 2ο αγώνα EURO NASCAR PRO
Elite League-MVP ο Ζακ Μπράιαντ και οι υπόλοιποι κορυφαίοι της σεζόν
Πετρούνιας: Ήμουν με δανεικά στο παγκόσμιο του 2014, θα συνεχίσω μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Σρούντερ κατά ομοσπονδία της Γερμανίας για την απόλυση Χέρμπερτ-«Ντροπή που δεν με ενημέρωσαν...»
Σε διαμαρτυρία έξω από τον ΚΟΑ προχωρούν οι αθλητές μηχανοκίνητο αθλητισμού
H Sarah Attar χρειάστηκε μόλις 800 μέτρα για να αλλάξει την αθλητική ιστορία μιας χώρας
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Βραβεύθηκε για τις διακρίσεις της η αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης