«Δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να βλέπουν τι γίνεται, ήξερα τι θα αντιμετωπίσω δεν μετανιώνω»

Οι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι της Κύπρου με την Ισπανία, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (16 Νοεμβρίου) στο Στάδιο «Αλφαμέγα». Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης.

«Πριν να φτάσουμε στο αυριανό ματς, η πορεία μάς σε αυτή τη διοργάνωση, μας στενοχωρεί όλους. Βρεθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σε κάποια ματς μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε κάποιες ομάδες αλλά σε άλλα ήμασταν καλοί κατά διαστήματα και δεν μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Η Ισπανία είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Θα είναι δύσκολο ματς. Είναι θετικό ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Θα δώσουμε το καλύτερο μας κι όπου βγει».

Για το πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία είπε πως, «μέχρι το 70′ ήμασταν σε αυτό που θέλαμε πριν το ματς. Δυστυχώς τα τελευταία 20 λεπτά δεν αντέξαμε στην πίεση της Ισπανίας και δεχθήκαμε πολλά γκολ και τη βαριά ήττα. Δεν μάθαμε στη Γρανάδα ή αύριο τι ομάδα είναι η Ισπανία και σε ποιες ομάδες αγωνίζονται οι παίκτες της. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Το ξέρουμε αυτό. Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να διεκδικούμε κάτι».

Στη συνέχεια εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης αναφέροντας πως, «έμεινε ένα ματς για να τελειώσει η διοργάνωση και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε πολλά περισσότερα απ’ ότι δείξαμε στη διοργάνωση. Θα μπούμε μέσα χωρίς άγχος και θα δώσουμε το καλύτερο μας δυνατό. Μπορούμε πολλά περισσότερα, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Σε ερώτηση για το ότι οι Κύπριοι φίλαθλοι περίμεναν περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές που παίζουν εξωτερικό είπε ότι, «είναι αλήθεια πως κανένας από την ομάδα δεν έδωσε αυτό που μπορεί. Εμείς που αγωνιζόμαστε στο εξωτερικό πρέπει να δείχνουμε το κάτι παραπάνω. Είναι ομαδικό παιχνίδι. Όταν ένας δεν πάει καλά, όλη η ομάδα δεν πάει καλά. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, προσπαθούμε να δίνουμε συμβουλές. Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο όταν παίζεις στην Εθνική γιατί παίζουμε με παίκτες, τους καλύτερους από κάθε χώρα. Δεν είναι εύκολο για εμάς, για να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Στη συνέχεια ο Τιμούρ Κετσπάγια ανέφερε πως διαφωνεί με την πιο πάνω ερώτηση ότι περιμένουν μόνο από τους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. «Το σημαντικό είναι ότι πρέπει και εμείς να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από τον όμιλο που βρισκόμαστε. Να δούμε και σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Όταν παίξαμε δύο φορές στο Nations League, μια διοργάνωση που είναι πιο κοντά στις δυνατότητες μας, τερματίσαμε τελευταίοι και αυτό λέει κάτι. Πρέπει να προβληματιστούμε. Ποιος είναι ο λόγος; Τι υπάρχει πίσω από αυτό; Αυτός ο όμιλος μας δείχνει ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα γιατί δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες ομάδες. Φανταστείτε τι πρέπει να πει ο προπονητής της Εθνικής Νορβηγίας που είχε δύο παίκτες που διεκδικούσαν τη χρυσή μπάλα και δεν θα πάρει την πρόκριση. Το μάξιμουμ το δίνουμε αλλά πιστεύω πως δεν είναι αρκετό. Εγώ δεν κάνω μαθήματα σε άλλους. Πρέπει να δούμε τα προβλήματά που υπάρχουν και τι μπορούμε να κάνουμε. Εμένα με στενοχωρεί πιο πολύ ότι άνθρωποι δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να βλέπουν και με κατηγορούν εμένα. Δεν κάνω ποτέ μαθήματα σε κάποιον. Πρέπει να κάτσουμε να δούμε τα προβλήματα που έχουμε και έχουμε φθάσει μέχρι εδώ και τι μπορούμε να κάνουμε».

Όπως είπε ο Γεωργιανός προπονητής, «οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο. Παίζεται Κυπριακό πρωτάθλημα χωρίς Κύπριους. Δεν έχουμε ομάδα με Κύπριους στην Ευρώπη. Είναι ο Άρης, αλλά παίζει μόνο με ξένους. Λέχθηκαν πολλά, είπαν αναγκαστικά να παίζουν δύο Κύπριοι. Δεν ξέρω αν είναι σωστό γιατί μετά ίσως χάσουμε όσα δημιουργήσαμε στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Κύπριους παίκτες γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν καλύτερα και από τους ξένους. Δυστυχώς οι Κύπριοι αγωνίζονται περισσότερα για να γλιτώσουν οι ομάδες το πρόστιμο. Μια λύση είναι να πάνε στο εξωτερικό να πάρουν εμπειρίες και από εκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε και να βελτιωνόμαστε».

Ερωτηθείς για το αν έχει αδικηθεί που ανέλαβε την Εθνική σε αυτή την περίοδο είπε πως, «δεν είναι ότι δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Δεν μετανιώνω. Όταν είσαι προπονητής πρέπει να δεχθείς και την αποτυχία. Σαν προπονητής βέβαια πρώτος αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτή την κατάσταση που βρεθήκαμε. Ήμουν και στην Εθνική Γεωργίας, ξέρω τι σημαίνει να κοουτσάρεις Εθνική. Η Κύπρος είναι δεύτερη πατρίδα μου. Δεν είναι αυτή η Εθνική ομάδα. Οι δυνατότητες των παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερες. Βρεθήκαμε σε δύσκολο όμιλο και μας πήρε από κάτω».

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League