Με το ένα πόδι στα ημιτελικά η Σβιόντεκ

H Ίγκα Σβιόντεκ κέρδισε και την Κόκο Γκοφ και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals. Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε και η Ονς Ζαμπέρ.

Το 2 στα 2 έκανε η Ίγκα Σβιόντεκ στο Κανκούν, επικρατώντας και της Γκοφ με 2-0 σετ και συγκεκριμένα με 6-0, 7-5, για να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του WTA Finals.

Η Σβιόντεκ, η οποία δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά και έχει κερδίσει τα 2 από τα 4 σετ που έπαιξε με "bagel", δεν αντιμετώπισε break point στο 1ο σετ, στο οποίο κυριάρχησε κατά κράτος και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Γκοφ.

Η νεαρή Αμερικανίδα, Νο.3 στον κόσμο, προηγήθηκε με break σε κομβικό σημείο του 2ου σετ, στο 5-4, είχε δηλαδή τη δυνατότητα να σερβίρει για την κατάκτησή του. Η Πολωνή ωστόσο κέρδισε τα 3 επόμενα game, τα 2 από αυτά με break, για να πάρει το σετ με 7-5 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 89 λεπτά.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ονς Ζαμπέρ επικράτησε της Μαρκέτα Βοντρούσοβα με 6-4, 6-3 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Ζαμπέρ είχε τον έλεγχο και στα 2 σετ, για να φτάσει στην κατάκτησή τους χωρίς να κινδυνέψει και να "κλειδώσει" την πρώτη της νίκη στο Κανκούν μετά από 89 λεπτά παιχνιδιού. Χωρίς νίκη παραμένει η Βοντρούσοβα, στην πρώτη της παρουσία ever σε WTA Finals.

Στο Chetumal Group η Σβιόντεκ έχει 2 νίκες, Γκοφ και Ζαμπέρ από μια, ενώ χωρίς νίκη είναι η Βοντρούσοβα.

Στην τελευταία αγωνιστική η Σβιόντεκ θα αντιμετωπίσει την Ζαμπέρ και η Γκοφ τη Βοντρούσοβα, με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά, αν και η Σβιόντεκ είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά, όπως και η Βοντρούσοβα βρίσκεται πολύ κοντά στον αποκλεισμό, έχοντας μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

Δειτε Επισης

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης
Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου την Κυριακή, έγραψε ιστορία
«Από τις πιο σημαντικές εμπειρίες να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της χώρας μου στους Ολυμπιακούς»
Πέθανε ο παλαίμαχος ΝΒΑer και Hall of Famer Ντικέμπε Μουτόμπο