Έντονη αντίδραση ΠΑΣΠ μετά την καταγγελία της Lakatamia FC- «Αίσχος, κύριοι»

«Ντροπή και αποτροπιασμό αισθάνεται το διοικητικό συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, καθώς πιστεύουμε και όλο το οικοδόμημα του κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, για την απαράδεκτη κατάσταση που βίωσαν οι ποδοσφαιρίστριες της Lakatamia FC»., αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΠ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του, «αναρωτιόμαστε αν οι αρμόδιοι φορείς έχουν συναίσθηση του τι πραγματικά έγινε και το πώς ένιωσαν οι ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες ήταν αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα σε μία αθλητική εγκατάσταση με διάφανο γυαλί όπως αυτά του γηπέδου της Γερμασόγειας. Ωστόσο, αν αισθανόμαστε εμείς μία φορά ντροπή, που η βασική αρχή μας είναι η πρόοδος του κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά δεν έχουμε θεσμικό ρόλο ως προς την εποπτεία των γηπέδων, οι αρμόδιοι φορείς και όσοι έχουν ευθύνη για τον έλεγχο των κυπριακών γηπέδων, τι πρέπει να νιώθουν; Αίσχος, κύριοι».

Παράλληλα ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι, «πόση ασέβεια μπορεί να δείχνετε στις ποδοσφαιρίστριες και τους ποδοσφαιριστές; Μέχρι που φτάνουν τελικά τα όρια; Γιατί κατ’ εμάς τα έχετε ήδη ξεπεράσει. Το περιστατικό αποτυπώνει, συν τοις άλλοις, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα εμπόδια που προβάλλουν οι ίδιοι αρμόδιοι για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια χαιρετίζει την παρέμβαση της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, που εξέφρασε την απογοήτευσή της για το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι η κουλτούρα του αθλητισμού μάς υπενθυμίζει ότι δεν είναι φιλόξενη για τις αθλήτριες, ενώ κάλεσε ανάμεσα σε άλλα τους αρμόδιους φορείς, περιλαμβανομένου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, και τις σχετικές ομοσπονδίες να προωθούν την αρχή της ισότητας, όπως εξάλλου προνοεί και ο Περί Κυπριακού Αθλητισμού Νόμος και το εγχειρίδιο Ευημερίας και Προστασίας Αθλητών.

«Δεν θα μακρηγορήσουμε άλλο. Απλώς προειδοποιούμε ότι είναι η τελευταία φορά που ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών ανέχεται μία τέτοια απαράδεκτη κατάσταση. Την επόμενη φορά η αντίδρασή μας θα είναι πολύ σκληρή. Ας μην ερμηνευτεί αυτό ως απειλή. Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωμένο βάσει του ρόλου του αλλά και της ηθικής ευθύνης που αισθάνεται, να λαμβάνει μέτρα για την προστασία του αθλήματος και των μελών του. Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι έχουμε προβεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στη μη επανάληψη τέτοιων φαινομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία από Lakatamia FC-«Ποδοσφαιρίστριες ετοιμάστηκαν σε αποδυτήρια με γυάλινη πόρτα»

Δειτε Επισης

Επανήλθε ο Γιάνσον-«Γνώριζε για την αποχώρηση του ο Ρέιχνταλ, είναι γελοίο»
Πέρετζ για το περιστατικό με τον Ντε Λούκας-«Μου έλεγε θα σε τιμωρήσω, θα σου επιτεθώ»
Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Κίκο-Το διάστημα της απουσίας του
Μπεν Σιμόν για τον αγώνα με την Πάφο-«Δεν υπάρχουν μεγάλα παιχνίδια, υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι»
Το πλάνο του ΑΠΟΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος για το διπλό και το ερωτηματικό στην άμυνα
Πρεμιέρα για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος
Απώλεια για την ΕΝΠ, τρίποντο για τον Ολυμπιακό-Τα δεδομένα στη βαθμολογία
H κλήση της Εθνικής Παίδων Κ17
Στην Ανόρθωση μέχρι το 2026 ο Γκαρσία
Οι καυτές σφυρίχτρες σε Παπαδόπουλος και Άλφαμεγα-Όλοι οι ορισμοί