Ομαδική μήνυση στον Κριστιάνο λόγω... NFT, του ζητάνε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Νομικά μπλεξίματα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μια ομάδα επενδυτών κατέθεσε ομαδική μήνυση κατά του Πορτογάλου σούπερ σταρ, τον οποίο κατηγορούν για την προώθηση της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι το promotion του CR7 τους οδήγησε σε ζημιογόνες επενδύσεις και του ζητάνε αποζημίωση «ποσού που υπερβαίνει» το 1 δισεκατομμύριο δολάρια! Τον Νοέμβριο του 2022, η Binance ανακοίνωσε την πρώτη της collection «CR7» με μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFTs) σε συνεργασία με τον Ρονάλντο, η οποία σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή θα ανταμείψει τους θαυμαστές «για όλα τα χρόνια υποστήριξης».

Τα NFT είναι εικονικά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν, αλλά τα οποία δεν έχουν τη δική τους πραγματική μορφή - με άλλα λόγια υπάρχουν μόνο ψηφιακά. Σε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πορτογάλος είχε πει στους επίδοξους επενδυτές «θα αλλάξουμε το παιχνίδι NFT και θα πάμε το ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο».

Το φθηνότερο NFT από τη συλλογή είχε τιμή 77 δολάρια όταν κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 αλλά ένα χρόνο αργότερο η τιμή του έχει πέσει περίπου στο 1 δολάριο. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η προώθηση της Binance από τον Κριστιάνο οδήγησε σε «500% αύξηση των αναζητήσεων» για το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στα νησιά Κέιμαν, όπως επίση πως ο Ρονάλντο οδήγησε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την εταιρεία για να επενδύσουν σε αυτό που αποκαλούν "μη εγγεγραμμένους τίτλους" - όπως το κρυπτονόμισμα BNB της Binance. Σύμφωνα με τους ενάγοντες ο Πορτογάλος έπρεπε να είχε αποκαλύψει πόσα πληρώνονταν, αλλά δεν το έκαναν.

«Οι διασημότητες πρέπει να αποκαλύπτουν στο κοινό από ποιον και πόσα πληρώνεστε για να προωθήσουν τις επενδύσεις. Όταν οι διασημότητες υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να ερευνούν εάν οι επενδύσεις είναι κατάλληλες για αυτούς και πρέπει να γνωρίζουν γιατί οι διασημότητες κάνουν αυτές τις εγκρίσεις», είπε από πλευράς του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), Γκάρι Γκένσλερ.

Η ομαδική αγωγή κατατέθηκε μια εβδομάδα αφότου το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε στην εταιρεία να πληρώσει 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ποινές και κατασχέσεις. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Τσάγκμπενγκ Ζάο, παραιτήθηκε από την εταιρεία, έχοντας παραδεχτεί παραβιάσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Major League Baseball, η Formula 1 και η Mercedes-Benz αντιμετωπίζουν επίσης αγωγές ομαδικής δράσης που κατατέθηκαν την ίδια ημέρα για την προώθηση της αποτυχημένης ανταλλαγής crypto FTX.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Στην έξοδο από τον ΑΠΟΕΛ ο Σα Πίντο-Εξετάζεται η περίπτωση Γκαγιέγο
Ο αποχαιρετισμός του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο-«Παίκτης μεγάλης ικανότητας σε ποιότητα όσο και ηγεσία»
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινιτκή κίνηση γεμάτη σεβασμό με δύο οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να παρηγορούν τον Μιλίτσεβιτς
ΑΠΟΕΛ για Εφραίμ-«Αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο όπως του άξιζε, ως πρωταθλητής»
Ξεχώρισε η φωτογραφία με Σα Πίντο και έναν κουκουλοφόρο οπαδό στους πανηγυρισμούς
ΒΙΝΤΕΟ: Διάσημος YouTuber βρέθηκε ΓΣΠ και εξώστη και έζησε την εμπειρία του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Γουίλερ πήρε το μικρόφωνο και ο Κβιλιτάια ανέλαβε ρόλο... μπουζουξή
Η επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στο Champions League, οι ημερομηνίες των πρώτων αγώνων και τα πιθανά έσοδα
Ντονγκαλά: Tου χρόνου να είστε έτοιμοι γιατί θα πάρουμε το 30ο μας πρωτάθλημα.
Οι πανηγυρισμοί του Πρόδρομου Πετρίδη στον εξώστη-Αποθεώθηκε και ο Ντίνος Ιορδάνου (pics)