Στον Εισαγγελέα τρία πορίσματα της Επ. Αθλητισμού-Δείχνει ποινικά αδικήματα και πιθανές παραβιάσεις

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα παραδίδονται τρία πορίσματα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, εκ των οποίων στα δύο υποδεικνύονται ποινικά αδικήματα, ενώ στο τρίτο προκύπτει παραβίαση του καθήκοντος εχεμύθειας.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή υπέδειξε πως, αποφάσισε να διορίσει δύο ερευνώντες λειτουργούς για να εξετάσουν της καταγγελίες εναντίον των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής, «το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού για τη Σκοποβολή, ημερομηνίας 21.11.2023, υιοθετείται από την Επιτροπή στην ολότητα του. Το πόρισμα θα παραδοθεί στον Έντιμο κύριο Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το πόρισμα ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον δύο μελών της ΣΚΟΚ και εναντίον ενός τεχνικού Συμβούλου της ΣΚΟΚ».

Όσον αφορά το πόρισμα για το Τζούντο, «ημερομηνίας 18.11.2023 υιοθετείται από την Επιτροπή στην ολότητα του. Το πόρισμα θα παραδοθεί στον Έντιμο κύριο Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από το πόρισμα ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον τεσσάρων ατόμων ήτοι τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τζούντο και ενός τεχνικού διευθυντή.

Παράλληλα η Επιτροπή αναφέρει πως, «το πόρισμα των ερευνώντων λειτουργών για κόκκινους φακέλους, ημερομηνίας 21.11.2023, υιοθετήθηκε από την Επιτροπή στην ολότητα του. Από το πόρισμα προκύπτει πιθανή παραβίαση των προνοιών του Περί Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου του 2017 (Ν. 180(Ι)2017) αναφορικά με την υποχρέωση αναφοράς και/ή παροχής πληροφοριών στην Επιτροπή. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι όλοι οι κόκκινοι φάκελοι έχουν παραδοθεί άμεσα κατά τον ουσιώδη χρόνο από την ΚΟΠ για διερεύνηση στις αστυνομικές αρχές.

Στη συνέχεια η Επιτροπή αναφέρει πως, «μελετώντας τη μαρτυρία που της έχει παραδοθεί ως μέρος του πορίσματος διαπίστωσε ότι ενδεχομένως να προκύπτει παραβίαση του καθήκοντος εχεμύθειας, θέμα το οποίο θα παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για εξέταση».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, «τα πορίσματα θα παραδοθούν στον Έντιμο κύριο Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023».

Καταλήγοντας η Επιτροπή υπέδειξε πως, «αποφάσισε να διορίσει δύο ερευνώντες λειτουργούς για να εξετάσουν της καταγγελίες εναντίον των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) σε σχέση με όσα λέχθηκαν πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Δειτε Επισης

Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου