Ανέτρεψε τα δεδομένα η Επ. Αθλητισμού για την εξαφάνιση κόκκινων φακέλων-«Είχαν παραδοθεί άμεσα από την ΚΟΠ»

«Tο πόρισμα των ερευνώντων λειτουργών για κόκκινους φακέλους, ημερομηνίας 21.11.2023, υιοθετήθηκε από την Επιτροπή στην ολότητα του. Από το πόρισμα προκύπτει πιθανή παραβίαση των προνοιών του Περί Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου του 2017 (Ν. 180(Ι)2017) αναφορικά με την υποχρέωση αναφοράς και/ή παροχής πληροφοριών στην Επιτροπή. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι όλοι οι κόκκινοι φάκελοι έχουν παραδοθεί άμεσα κατά τον ουσιώδη χρόνο από την ΚΟΠ για διερεύνηση στις αστυνομικές αρχές».

Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αθλητισμού, η οποία ανατρέπει τα δεδομένα σε σχέση με την εξαφάνιση 16 κόκκινων φακέλων, θέμα για το οποίο είχε προκληθεί ντόρος μετά τις σχετικές καταγγελίες του πρώην μέλους της Επιτροπής, Χάρη Σαββίδη ενώπιον της Βουλής.

Γύρω από το θέμα υπήρχαν αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, με την Επιτροπή Αθλητισμού να διορίζει δύο ερευνώντες λειτουργούς για να εξετάσει τις καταγγελίες, οι οποίοι, όπως είχε αναφερθεί «πως οι λειτουργοί έχουν μπει πολύ βαθιά σε αυτή την έρευνα και τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά». 

Παράλληλα, είχε αναφερθεί πως «αν υπάρχει απόκρυψη στοιχείων θα πρέπει να φύγουν από μόνοι τους. Αν κάποιοι τους κατηγόρησαν άδικα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Ο κ. Κούμας είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και αν έγινε αυτό στο σπίτι του, το ξέρει σίγουρα. Οπότε ναι αν έγινε και του διέφυγε, τότε πρέπει να φύγει και αυτός. Για να τηρεί σιγή και ο ίδιος και η Ομοσπονδία σημαίνει ότι κάτι έχει να πει».

Ωστόσο, έξι μήνες μετά, με την παράδοση του πορίσματος στον Γενικό Εισαγγελέα, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με ανακοίνωση της, θέλησε να διευκρινίσει πως όλοι οι κόκκινοι φάκελοι είχαν παραδοθεί από την ΚΟΠ κατά τον ουσιώδη χρόνο για έρευνες στην Αστυνομία, για πιθανή χειραγώγηση, ανατρέποντας στους ισχυρισμούς πως αυτοί είχαν χαθεί.

Στη συνέχεια η Επιτροπή αναφέρει πως, «μελετώντας τη μαρτυρία που της έχει παραδοθεί ως μέρος του πορίσματος διαπίστωσε ότι ενδεχομένως να προκύπτει παραβίαση του καθήκοντος εχεμύθειας, θέμα το οποίο θα παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για εξέταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον Εισαγγελέα τρία πορίσματα της Επ. Αθλητισμού-Δείχνει ποινικά αδικήματα και πιθανές παραβιάσεις

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε