Ευθυμίου για κόκκινους φακέλους-«Η ΚΟΠ είναι αθώα, εντελώς άδικο που λασπολόγησαν σε βάρος της, είναι ντροπή»

Για την εξέλιξη των πορισμάτων και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογία και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου, στον Super Sport FM, ο οποίος αναδιπλώθηκε πλήρως από τις αρχικές του τοποθετήσεις, σε σχέση με τους εξαφανισμένους κόκκινους φακέλους, που εν τέλει δεν χάθηκαν αλλά είχαν παραδοθεί άμεσα από την ΚΟΠ στην Αστυνομία, όπως ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωση της.

Ο κ. Ευθυμίου, ανέφερε ότι είναι, «πολύ ικανοποιημένος και περήφανος για το γεγονός ότι ολοκληρώνονται τα πορίσματά μας και τα παραδίδουμε στον Γενικό Εισαγγελέα. Είμαστε κοντά σε πάρα πολλά πράγματα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και διανύσαμε τεράστια απόσταση αν λάβουμε υπόψη ότι η Επιτροπή άρχισε πραγματικά να δουλεύει με τον πρόεδρο κ. Πογιατζή και μετά και στη συνέχεια με τον κ. Καπαρδή που τον αντικατέστησε».

Αφότου αναφέρθηκε επιγραμματικά για όλες τις υποθέσεις και ότι παραδόθηκαν όλα τα πορίσματα εμπεριστατωμένα στον Γενικό Εισαγγελέα, τόνισε: «Αναμένονται οι μεγαλύτερες έρευνες για την Σκοποβολή και τα σκοπευτήρια και την κυπριακή διαιτησία. Ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρίες, μαζεύτηκε το υλικό και οι ερευνώντες λειτουργοί συντάσσουν τα πορίσματα Παραδώσαμε τρία πορίσματα χθες, με την σκοποβολή, το τζούντο και τους κόκκινους φακέλους. Για το τζούντο έχουμε ήδη ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα ότι εντοπίσαμε σοβαρά ποινικά αδικήματα για τέσσερα άτομα, για την σκοποβολή δύο άτομα ενδεχομένως να εμπλέκονται δύο άτομα σε ποινικά αδικήματα. Η συνεργασία μας με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον βοηθό του είναι άψογη, μας βοηθάνε».

«Εχτές, το τελευταίο που έφυγε ήταν το πόρισμα για ένα μέλος της ΚΟΕ, τα πορίσματα για το ασυμβίβαστο, είναι στην Αστυνομία το πόρισμα για τον Παπασταύρου, το ράλι και άλλα. Έχουν προωθηθεί για τα περαιτέρω. Καθυστέρησε η Επιτροπή να λειτουργήσει, αλλά πλέον είμαστε σε κανονική πορεία, διαπιστώνουμε προβλήματα και είμαστε στην τελική ευθεία. Το νερό στο αυλάκι το έβαλε στην ουσία ο Χάρης Πογιατζής», σημείωσε.

Για αυτό που έγινε με την ΚΟΠ, τους κόκκινους φακέλους και την δυναμική και καυστική αντίδραση από την Ομοσπονδία: «Η ΚΟΠ είναι αθώα, είναι εντελώς άδικο που καθυβρίστηκε και λασπολόγησαν σε βάρος της και σε παιδιά που εργάζονται στην ΚΟΠ. Είναι ντροπή. Είπα το πρωί ότι είναι αθώα αλλά δεν δικαιούνται να πανηγυρίζουν, διότι εντοπίσαμε λάθη που αν δούλευαν πιο σωστά δεν θα είχαμε αυτά τα θέματα. Λάθη ως προς τη διαδικασία… Εκείνο το οποίο βρήκαμε εμείς είναι ότι δεν υπήρχε δόλος από την ΚΟΠ να κρύψει κάτι, αλλά έκαναν λάθη σε κάποιες διαδικασίες. Όταν με ρωτήσαν στο ΡΙΚ τους είπα μην βιάζεστε γιατί ο κ. Κούμας και ο κ. Ανθούλης δεν είναι βλάκες να κρύβουν φακέλους. Πλέον έγινε η έρευνα παραδόθηκε και θα δούμε τι θα γίνει. Θα έχουμε συνάντηση με τον Ανθούλη Μυλωνά για να συζητήσουμε τι πρέπει να γίνει για να μην συμβεί ξανά αυτό που συνέβη και μας προβλημάτισε όλους».

Για την έρευνα κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και τη διαιτησία: «Ολοκληρώθηκε η έρευνα, είναι στο στάδιο της σύνταξης, δεν ξέρω πόσες μέρες θα πάρει. Ας μείνουμε ως εδώ. Τις ερχόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί και αυτό. Οι ανακριτές γράφουν το πόρισμα».

Και πρόσθεσε για την ΚΟΕ: «Είναι άδικο να λειτουργεί λανθασμένα και παράτυπα η ΚΟΕ, διότι είναι σε βάρος όλων μας. Εάν δεν είναι καθαρή σαν το διαμάντι η ΚΟΕ, πρέπει να γίνει αλλαγή. Μας αντιπροσωπεύει στο εξωτερικό. Πρέπει να πράγματα να αποκατασταθούν. Είμαστε σε καλό δρόμο, αυτά είναι δικές μου απόψεις και σε 10-15 ημέρες θα παραδοθεί και το πόρισμα».

Άποψη για Άρη και αν μπορεί να τα καταφέρει με την Σπάρτα Πράγας: «Βεβαίως μπορεί. Ο Άρης έχει βρει τη μαγική συνταγή. Καλό προπονητή, καλούς παίκτες και άνθρωπο που να πληρώνει στην ώρα του. Έχει όλο το πακέτο και πιστεύω θα είναι και φέτος πρωταθλητής. Με αυτά τα στοιχεία της επιτυχίας που τα διαθέτει όλα, πως να αποτύχει; Το ποδόσφαιρο είναι και Αθλητισμός και επιχείρηση. Νομίζω ο Άρης θα διανύσει και αυτός μια χρυσή δεκαετία, όπως έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Δεν είμαι οπαδός του Άρη. Είμαι φίλαθλος. Παρακολουθώ τον Άρη και την Πάφο που μου έκαναν εντύπωση. Είναι καλό το πακέτο και στην Πάφο, αλλά κάτι τους λείπει για να πετύχουν ό,τι και ο Άρης. Αυτές οι ομάδες ήταν ασανσέρ από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία. Όταν λές “Άρης” και “Πάφος” πλέον, δεν χαμογελάς, μιλάς σοβαρά. Με έχουν ενθουσιάσει. Αυτό έλειπε από το πρωτάθλημά μας για να αποκτήσει τη νότα που του έλειπε για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Δειτε Επισης

Έμφραγμα στο 90' ο ΑΠΟΕΛ-Περαξε δύο βαθμούς με τη Σαμροκ των δεκα ποδοσφαιριστων
Έγραψε ιστορία η Πάφος-Πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Πετροκούμπ
Ξεκίνησε με το δεξί στο League phase η Ομόνοια-Κέρδισε 4-0 την Βίκινγκουρ
Άσπρος καπνός στη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης-Βγήκε μπροστά ο Πραστίτης
Καμορανέζι: «Είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να δουλέψω στην Κύπρο, θέλω να αναβαθμίσω την Καρμιώτισσα»
Στη Ζυρίχη για το Συμβούλιο της FIFA ο Πρόεδρος της ΚΟΠ
Αντίστροφη μέτρηση για έναρξη 27ου Πρωταθλήματος Γυναικών στο ποδόσφαιρο
Πρεμιέρα για ΑΠΟΕΛ, Πάφο και Ομόνοια στη League Phase του Conference League
Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, Εθνικός Άχνας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κύπρου
Ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων για τον αγώνα Κύπρος-Ρουμανία για το Nations League