Η άποψη του Κυπριανίδη για το άκυρο γκολ της Ομόνοιας και οι κόκκινες που χάθηκαν

Τις επίμαχες φάσεις της 14ης αγωνιστικής ανέλυσε ο Γιαννάκης Κυπριανίδης σε δηλώσεις του στον Super Sport FM.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ

23’ Πέσιμο του Νάρσινγκ για σπρώξιμο του Κούσουλου στην πλάτη. Σωστά συνεχίστηκε το ματς.

32’ Ακυρώνεται γκολ της Ομόνοιας μετά από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ του Σεμέδο που συμμετείχε στη φάση. Λυπάμαι που δεν έχω την τεχνολογία για να αμφισβητήσω αποφάσεις του VAR. Όμως, δύο χτυπητά σημεία με κάνουν να αμφιβάλλω και αναμένω τους ειδικούς για την ανάλυση. Επειδή εκ πείρας, όταν σταματούσαμε τη μπάλα, την αφήναμε πάντα να φανεί ότι κινείται έστω και ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. Στην περίπτωση αυτή που μας το σταμάτησαν υπάρχουν δύο παρατυπίες. Πρώτον, ο Μπεζούς είναι κάτοχος της μπάλας και μπροστά του παίκτης βάζει το πόδι για να αποκρούσει τη μπάλα. Εκεί που μας το σταμάτησαν δεν φαίνεται η μπάλα. Ίσως η μπάλα να είναι σταματημένη και να μην είχε γίνει η πάσα. Κατ’ εμένα σημαίνει πως το σταμάτησαν σε λάθος σημείο, χωρίς να λέω πως δεν ήταν οφσάιντ ή ήταν. Το δεύτερο σημείο μας τράβηξαν τη γραμμή του Σεμέδο με τα πόδια του αμυντικού, όμως ο ώμος του είναι πιο μέσα. Γιατί πήραν τα πόδια και όχι τον ώμο;

41’ Πέσιμο του Λοΐζου στην αντίπαλη περιοχή γιατί πρόλαβε ο Ντιακιτέ και έπαιξε τη μπάλα και ο Λοΐζου το πόδι του παίκτη της Νέας Σαλαμίνας.

45’ Ακυρώνεται γκολ της Νέας Σαλαμίνας. Ο Ντορεγκαράι κάνει τη κεφαλιά και η μπάλα φαίνεται να περνά τη γραμμή, όμως μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο παίκτης των ερυθρόλευκων ήταν σε θέση οφσάιντ όταν έγινε η σέντρα. Στη φάση υπάρχει και υπόνοια και για φάουλ στον Μπεζούς.

61’ Έξοδος του Κίσσα που υψώνει το πόδι στα δύο μέτρα και παίρνει τη μπάλα. Κατεβάζοντας το πόδι χτυπά τον Κακουλλή, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Ήταν ριψοκίνδυνο παίξιμο και για εμένα ήταν κόκκινη κάρτα γιατί στέρησε και προφανής ευκαιρία επίτευξης γκολ.

69’ Στο δεύτερο γκολ της Ομόνοιας, ο Κίσσας κάνει καθυστερημένη έξοδο και ο Μπεζούς κάνει το κεφάλι. Δεν υπάρχει παράβαση.

90’ Πέναλτι ζητά η Νέα Σαλαμίνα. Δεν υπάρχει κάτι, στο σώμα του Κούσουλου πήγε η μπάλα.

ΟΘΕΛΛΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ

18’ Φάουλ κερδίζει ο Απόλλων στα όρια της μεγάλης περιοχής του Οθέλλου. Έγινε έλεγχος από το VAR. Ήταν πράγματι απ’ έξω.

22’ Δυνατό πάτημα στον Βαλμπουενά από πίσω, δεν δίνει τίποτα ο διαιτητής. Ήταν φάουλ και κίτρινη.

38’ Σκόραρε ο Απόλλων, έγινε έλεγχος για πιθανό χέρι του Βαλμπουενά που ήταν και ο σκόρερ. Δεν φάνηκε από τις προβολές να υπάρχει παράβαση σε καμία περίπτωση.

51’ Πέναλτι για τον Απόλλωνα. Ο Ποπέσκου άνοιξε το χέρι και ήρθε σε επαφή με τον Ποντικό στην κοιλιακή χώρα. Είναι από τις επαφές που επιτρέπονται. Εξετάστηκε από το VAR και πήγε με το διαιτητή. Για εμένα ήταν πολύ εύκολο πέναλτι. Χωρίς να σημαίνει πως ήταν εξόφθαλμο λάθος.

88’ Τρέχουν δίπλα – δίπλα και διεκδικούν τη μπάλα Καστάνας και Σαγκάλ μέσα στην περιοχή του Οθέλλου. Ο Καστάνας ανοίγει το χέρι και έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο του αντιπάλου του. Εδώ υπάρχει παράβαση. Αυτό ήταν πιο πέναλτι από αυτό που έδωσε, γιατί υπάρχει και κίνηση με τον αγκώνα.

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ

30’ Φάουλ του Κόκοριν στον Ρομπέρζ, σωστά ο διαιτητής δίνει πλεονέκτημα. Όταν τελειώνει η φάση δεν του δείχνει κίτρινη που θα ήταν η δεύτερη. Δέχεται κάρτα ο Μιλίτσεβιτς για διαμαρτυρίες. Το VAR δεν μπορούσε να επέμβει.

34’ Πέναλτι για χέρι ζητά η ΑΕΚ. Ο αμυντικός έπαιξε τη μπάλα πρώτα με το πόδι και μετά κύλησε στο χέρι του η μπάλα. Δεν υπάρχει παράβαση.

52’ Πέναλτι κερδίζει η ΑΕΚ. Ο αμυντικός βρίσκει τον επιθετικό κάτω στο πόδι που ήταν υψωμένο. Σωστή απόφαση. Εκτελέστηκε το πέναλτι και δόθηκε επανάληψη σωστά.

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΖ

68’ Σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ. Έγινε έλεγχος από το VAR αν υπήρχε παράβαση σε ύψωμα του ποδιού στη διεκδίκηση της μπάλας. Σωστά δεν δόθηκε κάτι, ήταν στο σωστό ύψος το πόδι του Ντάλσιο στη φάση.

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

30’ Ακυρώνεται γκολ του Ηλία γιατί ήταν σε αντικανονική θέση ο Καμπρέρα που συμμετείχε στη φάση. Φάνηκε καθαρά πως ήταν πιο μπροστά.

36’ Πέσιμο του Σπιρόφσκι μετά από μαρκάρισμα του Γκασαμά. Δεν φάνηκε κάτι.

39’ Πέσιμο του Γκασαμά στην περιοχή με αμυντικό του Εθνικού. Δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

87′ Ο Καστέλ σπρώχνει σε νεκρό χρόνο. Έπρεπε να πάρει κίτρινη.

Δειτε Επισης

Στη Ζυρίχη για το Συμβούλιο της FIFA ο Πρόεδρος της ΚΟΠ
Αντίστροφη μέτρηση για έναρξη 27ου Πρωταθλήματος Γυναικών στο ποδόσφαιρο
Πρεμιέρα για ΑΠΟΕΛ, Πάφο και Ομόνοια στη League Phase του Conference League
Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, Εθνικός Άχνας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κύπρου
Ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων για τον αγώνα Κύπρος-Ρουμανία για το Nations League
Με τον τίτλο του φαβορί κάνουν ντεμπούτο ΑΠΟΕΛ, Πάφος και Ομόνοια, με μοναδικές αποδόσεις στη Fonbet
Ταξιδεύει με τον ΑΠΟΕΛ για Ιρλανδία ο Αβέρωφ (pics)
Με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη στις αποσκευές αναχώρησε για Δουβλίνο ο ΑΠΟΕΛ
Στο 1-1 έμεινε η Εθνική Κύπρου Παίδων Κ-17 σε φιλικό με τη Β. Μακεδονία
Με τρεις αγώνες συνεχίζεται το Κύπελλο-Στη μάχη Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και Εθνικός