H πρόβλεψη Λυσάνδρου για το αποτέλεσμα του Άρη κόντρα στην Σπάρτα Πράγας

Για την καθοριστική αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου του Άρη Λεμεσού, Λύσανδρος Λυσάνδρου, στον Super Sport FM.

«Δεν υπάρχει φίλος του Άρη που να μην είναι αισιόδοξος για απόψε. Η αισιοδοξία πηγάζει από το ποδόσφαιρο που παίξαμε μέχρι σήμερα σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Σε όλους χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, ειδικά στο “Αλφαμέγα” για αυτό και είμαι αισιόδοξος, βλέποντας πως βλέπουν το αποψινό παιχνίδι ο προπονητής και οι παίκτες. Έχω την εντύπωση ότι εκπροσωπήσαμε πάρα πολύ καλά το κυπριακό ποδόσφαιρο έως τώρα. Με λίγη τύχη θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα. Η τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού….

Όταν έγινε η κλήρωση, ένεκα της πρωτόγνωρης εμπειρίας δεν είχαμε την αισιοδοξία που έχουμε σήμερα. Πιστεύαμε όμως στην ομάδα λόγω του τρόπου παίζει. Δεν ήρθαν όλοι οι βαθμοί που θέλαμε αλλά ήρθαν οι πολύ καλές εμφανίσεις και η νίκη και ισοπαλία με τη Ρέιντζερς μας έδωσαν σήμερα το δικαίωμα να ελπίζουμε», πρόσθεσε.

Και συνέχισε όσον αφορά στην προσοχή που θα κληθεί να έχει αμυντικά ο Άρης: «Ευελπιστώ ότι θα είμαστε αρκετά καλοί και στο αμυντικό κομμάτι. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι μια ευκαιρία οι νεαροί μας παίκτες να αναδείξουν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους και απόψε θα δείξουν πραγματικά ότι είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Θεωρώ πως τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί μπορούμε να κερδίσουμε. Είδαμε τη Σπάρτα όταν την παίξαμε στη Τσεχία, είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα, αλλά είναι τέτοια που μπορούμε να την κερδίσουμε, φτάνει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένη. Δεν είναι ομάδα μεγαθήριο η Σπάρτα Πράγας…», είπε ακολούθως και συνέχισε: «Σε όλα τα ματς μπαίνουμε για να κυριαρχήσουμε και να σκοράρουμε. Η Σπάρτα είναι πάρα πολύ καλή στις στατικές φάσεις. Τα τρία γκολ που δεχθήκαμε στο πρώτο παιχνίδι αποδείχθηκε αυτό. Έχει πολύ καλούς κεφαλοσφαιριστές, δυνατά κορμιά».

Για τον Κόκοριν: «Ο Κόκοριν είναι ανεβασμένος, αρχίζει ως βασικός, από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι καλύτερος και εάν σήμερα είναι στα καλά του μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι».

Για τον κόσμο: «Μέχρι στιγμής ευελπιστούμε πως θα είναι 4.000 – 4.500 κόσμου στο γήπεδο απόψε».

Για την απόκτηση του νεαρού Πολωνού στόπερ, Μάτισικ: «Ένας νεαρός που θέλαμε από το Καλοκαίρι, πολύ καλός ποδοσφαιριστής, 19 χρόνων, ηλικίες που θέλει να έχει στην ομάδα ο προπονητής μας, με όλο το μέλλον μπροστά του και αν όχι φέτος, του χρόνου θα μιλάει όλη η Κύπρος για αυτόν. Είναι ποδοσφαιριστές τους οποίους παρακολουθεί για αρκετό καιρό το τμήμα σκάουτινγκ, ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν και αποτελούν επένδυση για το μέλλον

Για τον Μπαμπίκα: «Εξ όσον γνωρίζω είναι έτοιμος. Αν αγωνιστεί ή όχι είναι θέμα που θα αποφασίσει ο προπονητής».

Για το γεγονός ότι δεν έχει Κύπριους ο Άρης: «Στο παρόν στάδιο δεν έχουμε Κύπριους. Εξ όσον γνωρίζετε ο Άρης επενδύει πάρα πολλά στο θέμα των Ακαδημιών και ο λόγος είναι επειδή θέλουμε Κύπριους να παίζουν στην ομάδα μελλοντικά. Όταν ανέλαβε ο επενδυτής, στις Ακαδημίες δεν υπήρχαν παίκτες που να μπορούν να παίξουν στην ανδρική ομάδα. Πλέον υπάρχουν πολλά ταλέντα, έχουμε προπονητή που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς και αν μελλοντικά έχουμε Κύπριους στην πρώτη ομάδα θα πάρουν ευκαιρίες».

Για την ήττα από την ΑΕΚ: «Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος. Η ΑΕΚ το ήθελε περισσότερο από εμάς για να είμαστε ειλικρινείς. Το πρωτάθλημα κρίνεται με τη λήξη του και η ομάδα θα επανέλθει ξανά στις νίκες για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Αν θα γίνει κι άλλη μετεγγραφή: «Είναι θέμα του προπονητικού τιμ, αν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση θα γίνει. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές, όπου κριθεί αναγκαίο για μετεγγραφή, θα γίνει σίγουρα».

Αν προτιμάει κατάκτηση πρωταθλήματος «back2back» ή μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη: «Και τα δύο, γιατί να μην είναι εφικτό. Όντως, υπάρχει κούραση και ταλαιπωρία, αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους πρέπει να είναι τυπικοί. Για αυτό και πρέπει να υπάρχει βάθος.

Φέτος φαίνεται να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, και πέρσι ήταν και ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο. Η καλύτερη ομάδα καθόλη τη διάρκεια της σεζόν θα πάρει το πρωτάθλημα. Μας χαροποιεί που αυξήθηκαν οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Φέτος θεωρώ πως είμαστε σε υψηλότερο επίπεδο από πέρσι, έγιναν πιο έμπειροι οι παίκτες και υπάρχει μεγαλύτερο βάθος».

Κατέληξε κάνοντας τη δική του πρόβλεψη: «Προβλέπω 4-2, αυτό αισθάνομαι…».

Δειτε Επισης

Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, Εθνικός Άχνας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κύπρου
Ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων για τον αγώνα Κύπρος-Ρουμανία για το Nations League
Με τον τίτλο του φαβορί κάνουν ντεμπούτο ΑΠΟΕΛ, Πάφος και Ομόνοια, με μοναδικές αποδόσεις στη Fonbet
Ταξιδεύει με τον ΑΠΟΕΛ για Ιρλανδία ο Αβέρωφ (pics)
Με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη στις αποσκευές αναχώρησε για Δουβλίνο ο ΑΠΟΕΛ
Στο 1-1 έμεινε η Εθνική Κύπρου Παίδων Κ-17 σε φιλικό με τη Β. Μακεδονία
Με τρεις αγώνες συνεχίζεται το Κύπελλο-Στη μάχη Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και Εθνικός
Η ΑΕΚ επικράτησε 5-0 του Ακρίτα Χλώρακας
ΒΙΝΤΕΟ: Γκολ ποίημα από τον Θεοφάνους της Ομόνοιας Κ16
Με τον αγώνα ΑΕΚ-Ακρίτας συνεχίζεται η Α' φάση Κυπέλλου Coca-Cola