Το χριστουγεννιάτικο έθιμο που πρέπει να υιοθετήσει κάθε αθλητικός οργανισμός

Τη στιγμή που τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ελλάδα βάζουν λουκέτο για δύο μήνες, μετά από απόφαση της κυβέρνησης ως μέτρο καταπολέμησης της οπαδικής βίας, η Ρεάλ Μπέτις -για ακόμα μια χρονιά- πρόταξε το κοινωνικό της πρόσωπο. Χιλιάδες λούτρινα ζωάκια βρήκαν νέο σπίτι, στην αγκαλιά παιδιών άπορων οικογενειών.

Συγκεκριμένα, ο ισπανικός σύλλογος στον ισόπαλο αγώνα (1-1) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη La Liga, αναβίωσε το χριστουγεννιάτικο έθιμο που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία των φιλάθλων της.

Στο ημίχρονο, λοιπόν, εκ των τελευταίων εντός έδρας ματς κάθε ημερολογιακού έτους από το 2018, οι Βερδιμπλάνκος πετούν στον αγωνιστικό χώρο χιλιάδες λούτρινα ζωάκια. Σκοπός τους, είναι το κοινωφελές ίδρυμα της Μπέτις να τα συλλέξει και να τα παραδώσει, κατά κύριο λόγο, σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου συνεργάζεται και με την Ισπανική Επιτροπή για τη Βοήθεια Προσφύγων. Πέρυσι (2022), στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 30 Δεκεμβρίου κατάφεραν να συγκεντρώσουν 14.000 λούτρινα ζωάκια, νούμερο που φέτος ξεπεράστηκε, με αντιπροσωπεία παικτών της ισπανικής ομάδας να τα διανέμει η ίδια.

Πίσω από τη φιλανθρωπία των οπαδών της Μπέτις κρύβεται η επιθυμία τους "να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς χριστουγεννιάτικό δώρο τις ημέρες των εορτών" και ευχή όλων, είναι αντίστοιχες προσπάθειες να αγκαλιαστούν από σύσσωμη την αθλητική κοινότητα.

Δειτε Επισης

Μόισες Καϊσέδο... Ο μασκοφόρος κατακτητής με τα μπλε!
Μόισες Καϊσέδο: O… μασκοφόρος κατακτητής με τα μπλε!
Τα 20 χρόνια στους πάγκους και η μετανάστευση στην Αυστραλία για τον Άγγελο Ποστέκογλου
Αντρές Ινιέστα: Μια ήρεμη δύναμη που δεν ζήτησε τίποτα και τα πήρε όλα
Το καθεστώς Φράνκο, η διαμάχη Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και μια αντιπαλότητα γεμάτη ιστορία και σκιές
Ο υποτιμημένος, ο αναγεννημένος, ο δεινός εκτελεστής και η απρόσμενη προσθήκη
Φραντσέσκο Ατσέρμπι... Από τη μάχη με τον καρκίνο, στην κορυφή της Ευρώπης
«Η Μπριζ βρήκε τον δικό της… Batman»-Υπερήρωας Τζόλης, μιλάει την κατάλληλη στιγμή
Το παιδί θαύμα της Ρίβερ, η σύγκριση με τον Μέσι και η ρήτρα των 45 εκατομμυρίων
Το θαύμα της Ρέξαμ-Η ομάδα του Ράιαν Ρέινολντς ονειρεύεται την Premier League και... τον Τζέιμι Βάρντι