ΚΟΕΑΣ: Αναγκαία η οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία

Την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης από την Πολιτεία επεσήμανε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ), Περικλής Μάρκαρης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕΑΣ, που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδρίων του ΓΣΠ, υπογραμμίζοντας ότι οι απαιτήσεις είναι πλέον πολύ αυξημένες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, η ετήσια Γενική Συνέλευση διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της Ομοσπονδίας.

Προστίθεται ότι οι 30 εκπρόσωποι των έξι Γυμναστικών Συλλόγων "άκουσαν με προσοχή την έκθεση πεπραγμένων της χρονιάς από τον Πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ, Περικλή Μάρκαρη, τον αγωνιστικό απολογισμό του 2023 από τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής, Αντώνη Γεωργαλλίδη και τον οικονομικό απολογισμό για το 2022 από τον ταμία Κωστάκη Μιτσίδη, εγκρίνοντας στη συνέχεια τον προϋπολογισμό και τον αγωνιστικό προγραμματισμό του 2024 και τον διορισμό νέου ελεγκτικού Οίκου".

Σημειώνεται ότι μια από τις κοινές αναφορές των κυρίων Μάρκαρη και Γεωργαλλίδη αφορούσε την ανάθεση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου στην Κύπρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων, για την τριετία 2025 - 2027, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα φιλοξενίας αυτής της διοργάνωσης και τα πολλαπλά οφέλη που θα φέρει.

Στον απολογισμό του 2023 ο Πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης, έκανε αναφορά, μεταξύ άλλων, στις επιτυχίες που είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριές στις διεθνείς διοργανώσεις ενώ μίλησε και για τις εγχώριες διοργανώσεις .

Επίσης, αναφέρθηκε στην επιτυχή πρώτη διοργάνωση από την ΚΟΕΑΣ των πέντε αγώνων σε δημόσιο δρόμο τα Cyprus Road Races Grand Prix και μίλησε για τα έργα υποδομής και την ανακατασκευή των ταρτάν στο ΓΣΖ και στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Παράλληλα, επεσήμανε την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης από την Πολιτεία, καθώς οι απαιτήσεις, όπως είπε, είναι πλέον πολύ αυξημένες.

«Χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με όραμα, στοχοπροσήλωση και πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, εργαστήκαμε σκληρά και πορευθήκαμε σταθερά, σοβαρά και ενωμένα, διατηρώντας ψηλά τη σημαία, το φρόνημα και το αίσθημα προοπτικής του κυπριακού αθλητισμού», είπε ο κ. Μάρκαρης.

Ο Αντώνης Γεωργαλλίδης, ο οποίος συμπληρώνει φέτος τριάντα χρόνια στην προεδρία της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ, είπε ότι «το άθλημα που υπηρετούμε στέκεται σε γερές βάσεις και εμείς όλοι που το υπηρετούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, πρέπει να νοιώθει περήφανος», προσθέτοντας ότι η ανάγκη περαιτέρω στήριξης είναι δεδομένη.

Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής έκανε ανάλυση για τις αρκετές επιτυχίες που είχε ο κυπριακός στίβος στις διεθνείς διοργανώσεις το 2023.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι την επόμενη χρονιά, που θα είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, ο μεγάλος στόχος αρκετών αθλητών και αθλητριών είναι η παρουσία τους στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση.

«Είναι χρέος μας και ευθύνη μας να στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών μας, παρόλο που το 2023 φεύγει και κανένας σχεδιασμός από μέρους της Πολιτείας και της ΚΟΕ δεν φαίνεται στο ορίζοντα», ανέφερε ο κ. Γεωργαλλίδης.

Παράλληλα, προστίθεται ότι στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕΑΣ υιοθετήθηκαν οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για εγγραφή νέων μελών σωματείων στο Μητρώο της Ομοσπονδίας.

Υιοθετήθηκε, επίσης, ο Κώδικας Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την κείμενη κυπριακή νομοθεσία και την εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σημειώνεται ότι της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕΑΣ προηγήθηκε Καταστατική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκαν όλες οι καταστατικές αλλαγές τις οποίες πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο, και οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρότυπο Καταστατικό του ΚΟΑ, και άλλες που κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Δειτε Επισης

Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης
Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου την Κυριακή, έγραψε ιστορία
«Από τις πιο σημαντικές εμπειρίες να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της χώρας μου στους Ολυμπιακούς»
Πέθανε ο παλαίμαχος ΝΒΑer και Hall of Famer Ντικέμπε Μουτόμπο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup
Θυμηθείτε τι ακολούθησε πέρυσι, αφότου χάσαμε το Super Cup, δήλωσε ο Αταμάν