Οι αντιδράσεις κυπριακών ομάδων κατά της European Super League

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν θέλησε να σχολιάσει άμεσα την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έκρινε ότι FIFA και UEFA κάνουν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή επισημαίνει ότι «η FIFA σημείωσε την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την European Superleague Company SL». 

Η FIFA, αναφέρει, θα αναλύσει την απόφαση σε συντονισμό με την UEFA, άλλες συνομοσπονδίες και ομοσπονδίες-μέλη προτού κάνει περαιτέρω σχόλια. Σύμφωνα με το καταστατικό της, προστίθεται στην ανακοίνωση, «η FIFA πιστεύει ακράδαντα στην ιδιαίτερη φύση του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της δομής της πυραμίδας, που στηρίζεται στην αθλητική αξία και στις αρχές της ανταγωνιστικής ισορροπίας και της οικονομικής αλληλεγγύης».

Αναφέρει περαιτέρω ότι «το ποδόσφαιρο οφείλει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του στις παραπάνω αρχές, τις οποίες η FIFA και οι συνομοσπονδίες και ενώσεις μέλη της θα συνεχίσουν να προωθούν στο μέλλον, προς το συμφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων σε όλο τον κόσμο».

Από την άλλη, η UEFA «έχει εμπιστοσύνη» στη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία των νέων κανόνων της για ανταγωνιστικές διοργανώσεις όπως η Super League, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο από την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ.

«Αυτή η κρίση δεν σημαίνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης «Super League». Αντιθέτως, υπογραμμίζει ένα προϋπάρχον κενό στους κανονισμούς της UEFA, μια τεχνική πτυχή που έχει ήδη αναγνωρισθεί και διορθωθεί τον Ιούνιο του 2022 με νέα κείμενα», προστίθεται στην τοποθέτηση των ιθυνόντων της UEFA.

Οι αντιδράσεις των κυπριακών ομάδων

Κατά της European Super League τάχθηκαν και κυπριακές ομάδες, καθώς ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Απόλλωνας και ΑΕΚ αναδημοσιεύσαν την ανακοίνωση της ECA Europe.

«Ο ΑΠΟΕΛ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η μελλοντική ευημερία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της συνεργασίας συλλόγων μέσω της ECA σε ισχυρή συνεργασία και συνεργασία με την UEFA και τη FIFA», αναφέρει ο ΑΠΟΕΛ.

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, μέλος της ECAEurope , θεωρεί πως το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ΕCA και σε συνεργασία με την UEFA και τη FIFA. Σε καμιά περίπτωση η απόφαση του European Court of Justice στην υπόθεση της ESL δεν υποστηρίζει την ούτω καλούμενη ευρωπαϊκή σούπερ λιγκ. Ακολουθεί ανακοίνωση της ECA πάνω στο θέμα», αναφέρει η Ανόρθωση.

Σε ανακοίνωση του ο Απόλλωνας αναφέρει πως, «ο Απόλλων Λεμεσού επαναλαμβάνει τη θέση μας ότι η μελλοντική ευημερία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω της συνεργασίας των συλλόγων μέσω ECAEuropeσε ισχυρή συνεργασία και συνεργασία με UEFAκαι FIFA».

Σε ανακοίνωση της η ΑΕΚ αναφέρει πως, «Η ΑΕΚ Λάρνακας επαναλαμβάνει τη θέση μας ότι η μελλοντική ευημερία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω συλλόγων που συνεργάζονται μέσω της ECA σε ισχυρή συνεργασία και συνεργασία με την UEFA και τη FIFA».

Δειτε Επισης

Ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στη Λετονία ο Άρης
ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτες δηλώσεις του Ράφα Λόπες ως ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης
Το αντίο του Ολυμπιακού στον Ελ Αραμπί-«Ήρθε σαν σπουδαίος ποδοσφαιριστής και φεύγει σαν θρύλος»
Μήνυμα Ντούμποφ στον κόσμο της Πάφου-«Το να τα παρατήσουμε δεν είναι στο αίμα μας»
Δικογραφία σε βάρος των 74 για τα επεισόδια στη Λεωφόρο για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεναγήθηκε στον Αρχάγγελο και έπιασε δουλειά ο Ελ Αραμπί
Από το «Pulp Fiction» στον Αρχάγγελο για υπογραφές ο Ελ Αραμπί (pics)
Τρεις τραυματίες από τη συμπλοκή στη Λεωφόρο-Για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης ερευνά η ΕΛΑΣ
Οριστηκοποιήθηκκε το deal με Ελ Αραμπί στον ΑΠΟΕΛ-Έδωσε τα χέρια με τον Πετρίδη
Ενίσχυση με Βραζιλιάνο επιθετικό για την Πάφο